Magyar foci

A meggyilkolt NB I-es futballkapus édesanyja: Ebbe nem lehet belenyugodni

Arcanum Digitális Tudománytár
Arcanum Digitális Tudománytár
2009. február 20-án, kutyasétáltatás közben meggyilkolták a Diósgyőr, a Zalaegerszeg, a Dunaferr, a Honvéd és a Vasas egykori kapusát, az NB I-ben 82 alkalommal szerepelt, felvidéki származású Nota Gyulát.

A 37 éves sportembert Jánosiban (Rimavské Janovce) szúrta nyakon egy ismeretlen, és már nem tudták megmenteni az életét.

A Boon.hu meglátogatta Nota Rimaszombaton, az öregek otthonában élő édesanyját, aki elmesélte, később ugyan elfogtak egy börtönviselt férfit, ám nem tudták rábizonyítani a gyilkosságot. Egy vadász, aki látta messziről, hogy mi történt, nem tudta beazonosítani az elkövetőt, mert kapucni volt rajta.

,,Gyuszinak vadászpuska volt a vállán, nem számított arra, hogy megtámadják, szemből szúrták le. Még jött egy keveset a réten, majd összeesett.

Nem tudok, de ebbe nem is lehet belenyugodni

– idézte a lap az édesanyát.

Irénke néni 2019 óta él az öregek otthonában, elmesélte, hogy annak idején járt náluk a diósgyőri edző, Tornyi Barnabás, de a helyiek is emlékeznek a fiára, hiszen lovasversenyt és focitornát is rendeznek a tiszteletére, és Jánosiban a futballpályát is róla nevezték el.

Olvasói sztorik