Magyar foci

„Úgy szóltam ki az apjának, hogy jöjjön, mert a fia veri a bírót”

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
„Tar-Nagylóc 1-1 (félbeszakadt a 32. percben)” – írta a Nool.hu egy hétvégi, megyei II. osztályú futballmérkőzéssel kapcsolatban. Ennél azért jóval több minden történt az összecsapáson, de hogy pontosan mi, azt még a két edző nyilatkozataiból is nehéz összerakni.

Az biztos, hogy a két gólt két piros lap követte, majd miután a játékvezető nem érezte magát biztonságban, ezért lefújta az összecsapást.

„Nagyon izgalmas mérkőzést tudtunk volna játszani a Nagylóc csapatával, ha játékvezetésre nem egy teljesen alkalmatlan személyt küldenek” – idézte a Nogradifutball.hu portál Percze Ferencet, a hazai csapat edzőjét.

Szerinte a bíró képtelen volt kezelni a szabálytalanságokat, a pályán kialakult egy adok-kapok rugdosódás.

Sokszor úgy tűnt, azt sem tudja, melyik rendezvényre hivatalos. Az, hogy nem volt a helyzet magaslatán a spori, az nem kifejezés, sorra halmozta a rosszabbnál rosszabb döntéseket.

Az ellenfél gólja is érdekes szituációval indult. A bírótól tíz méterre felrúgják a játékosunkat, de akkor is tovább folytatódott a játék. A mieink a földön fekvő, sérült játékossal kezdtek foglalkozni, és kérték, hogy szakítsák meg a mérkőzést. Ezzel nem törődve, a spori tovább engedte a játékot, amit az ellenfelünk ki is használt és a figyelmetlen játékosaim mellett gólt szerzett. Tíz emberrel is folyamatos nyomást gyakoroltunk a vendégek kapujára, több akciót kapura rúgással tudtunk befejezni. Talán ezt idegekkel nem bírva, egyik ellenfelünk, játékosunkat a büntetőterületükön belül szemből le is fejelte, úgy, hogy a labda a közelben sem volt. Szerencsére ekkor már tizenegyeset kaptunk és kiállították a szabálytalankodó játékost. Ezután kapták körbe a sporit az ellenfél játékosai. Onnantól vége is lett a játéknak.”

A játékvezető tízperces tanácstalan sétálgatás, az asszisztenssel és a játékosokkal való egyeztetés után, mivel nem érezte magát biztonságban, lefújta a találkozót. Percze azonban nem érti, kitől és miért félt a bíró, akit v verbális sértegetéseken kívül más nem ért.

A Nagylóc mestere, Oláh Roland teljesen másképp látta a történteket, szerint A rendezők nem voltak meg a kellő létszámban a pályán és nem is védték meg a bírót!

Pedig kétszer is meg akarták verni a hazaiak. Másodszorra félbe is szakadt a meccs.

Mi védtük meg a bírót, majd én magam, a közönségtől és az ellenféltől. Be is kísértem őt. Ekkor azt vettem észre, egy kisgyerek üti őt és nyomja a falhoz. Úgy szóltam ki az apjának, hogy jöjjön, mert a fia veri a bírót. Két gyereket nem állított ki, akik ütöttek és verekedtek. Meg is akarták őt rúgni, nem tudom, ezt észrevette-e. A mi játékosunk állt oda, hogy védje, erre őt rúgták hátba. Kétszer is beszaladt a közönség a bíróra. Meg akarták verni. Mi ezt nem hagytuk.”

Hozzátette, nem szeretnék újrajátszani ezt a meccset.

Elmentünk, ott voltunk, aztán a hazaiak meg a bíró elcseszték a mérkőzést. Így hivatalosan nekünk jár a három pont!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik