Magyar foci

Azeri csapat ejtette ki a Puskás Akadémiát az ifjúsági BL-ben

Puskasakademia.hu
Puskasakademia.hu

Az azeri Gabala nyerni tudott Felcsúton, és ezzel kiejtette a Puskás Akadémiát az ifjúsági Bajnokok Ligájából.

Az Azerbajdzsánban elért 1-1-es döntetlen után a Puskás Akadémia U19-es csapata joggal reménykedhetett, hogy a Pancho Arénában kiharcolja a továbbjutást, ehhez képest a második félidő elején Bahisov szabadrúgásgóljával a Gabala szerzett vezetést.

A felcsútiak a 70. perctől beszorították a láthatóan elfáradt ellenfelet, de a lehetőségek kimaradtak, a 90+7. percben a nagyra nőtt ukrán center, Piscsur fejelt mellé a magyar csapat utolsó helyzeténél.

A Gabala 2-1-es összesítéssel jutott tovább, és a második körben a görög Olympiakosz, valamint az olasz Lecce párharcának győztesével találkozik.

„A futball ilyen, de nem a jobb csapat nyert” – értékelt Körtvélyesi István, a felcsútiak edzője, aki hozzátette, két edzéssel készültek a meccsre, és ez kevésnek bizonyult.

Eredmény, bajnoki ág, 1. forduló, visszavágó:

Puskás Akadémia FC – Gabala FC (azeri) 0-1 (0-0)
továbbjutott: a Gabala, 2-1-es összesítéssel

 

A legjobb európai utánpótláscsapatok sorozata két ágon zajlik, 32 csapat csoportokban küzd, másik 32 pedig kieséses rendszerben, két fordulóban. A csoportgyőztesek a nyolcaddöntőbe jutnak, a csoportmásodikok a kieséses ág legjobb nyolc együttesével mérkőznek majd ugyanezért.

A felcsúti együttes ágán az előző szezon országos bajnokai érdekeltek, míg a másikon a Bajnokok Ligájában jelenleg szereplő felnőttcsapatok utánpótlás-együttesei, a két ág tavasszal egyesül. A döntőre 2024. április 22-én kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik