Magyar foci

Így juthat ki már kedd este Magyarország a foci-Eb-re

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A legegyszerűbb helyzet az, ha Marco Rossi csapata a saját kezébe veszi a sorsát és nyer Kaunasban, mert akkor nem kell tovább számolgatni.

Kedden este Kaunasban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, a tét pedig az, hogy már most kijuthat a csoportja első helyén álló csapata a németországi Európa-bajnokságra.

Legutóbb az 1986-os világbajnokságon szerepelt úgy Magyarország, hogy egyenes ágon kijutott. Azóta két Eb-n vett részt hazánk, azokra pótselejtezőn át jutott el.

Nem véletlenül nyilatkozta azt Marco Rossi, hogy „nem a Szerbia elleni volt az év meccse, hanem ez lesz, mert újabb három ponttal kijuthatunk az Eb-re, ami mérföldkő a magyar futball számára, mivel két körrel vége előtt biztosítanánk be a részvételünket”.

Hozzászokhattunk már az elmúlt évtizedekben, hogy a csapat kapcsán nagyban megy a matek, azonban most nem az lesz a megfejtés, hogyan maradhatunk még versenyben, hanem az, hogyan tudunk a lehető legkorábban, már most este, a kaunasi összecsapáson kijutni.

  • A legegyszerűbb út az, ha Rossi csapata nyer Litvániában, akkor biztos a kvalifikáció.
  • Ha esetleg csak döntetlen lenne a vége, akkor sincs baj, ha az ezzel egy időben rendezett Szerbia-Montenegró mérkőzésen nem nyer a házigazda, az Magyarországnak kedvez.
  • Ha kikapna a magyar válogatott, akkor a szerbeknek is vereséget kell szenvedniük.

Leegyszerűsítve és röviden összefoglalva: ha Szerbia kedden nem szerez több pontot Magyarországnál, megvan az Európa-bajnoki részvétel.

A magyar és a litván válogatott eddig hatszor találkozott egymással, ötször magyar siker, egyszer pedig döntetlen született. 2000-ben, az eddigi egyetlen kaunasi meccsen Bicskei Bertalan szövetségi kapitány irányításával 6-1-re győzött a magyar csapat– azon a találkozón játszotta egyik legjobb mérkőzését Fehér Miklós, a 2004-ben tragikus körülmények közt elhunyt támadó három gólt szerzett. A litvánok az egyetlen döntetlent az egy évvel későbbi vb-selejtezőn érték el, amikor 1-1 lett az eredmény a magyar fővárosban.

Rossi a hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a keretből mindenki egészséges, de egy ilyen meccsen mindenki játszani akar, akár egy lábbal is.

Kapcsolódó
Varga Barnabás két gólra van idén Cristiano Ronaldótól
Haalandtól csak egyre, Mbappét viszont előzi.
Olvasói sztorik