Magyar foci

Hét perc alatt elszállt minden esélye az U21-es válogatottnak a skótok ellen

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A magyar U21-es válogatott 3-1-re kikapott Skócia ellen Eb-selejtezőn.

Szörnyen kezdődött a mérkőzés magyar szempontból, hiszen a skótok hét perc alatt kétszer is betaláltak az Angliában védő Hegyinek. Mindkét gólt Bowie jegyezte, aki alig egy perc elteltével azt használta ki, hogy a magyar védők nagyon határozatlanok voltak, majd egy jobb oldali beadást fejelt be.

A skótok sokkal lendületesebben játszottak, és az első félóra végén Benczenleitner csinált nagy butaságot, az alapvonalnál buktatta Doakot, aki a megítélt büntetőt a jobb sarokba lőtt.

Ha Hegyi nem mutat be két bravúrt, akkor irtózatos verésbe szaladt volna az első félidőben a magyar csapat, igaz, a háromgólos hátrány is épp elég csúf volt.

Az utolsó öt percben aztán felpörgött végre Gera Zoltán csapata, és a saját kipattanóját beverő Kovács Barnabás góljánál felcsillant egy nagyon halovány reménysugár.

Ehhez képest a második félidőben nemhogy nem szegezte kapujához a skótokat a magyar csapat, de csak a 90. percben dolgoztatta meg először a hazai kapust Lisztes révén. Kerezsi a hosszabbításban még szerzett egy gólt, ám lesről, így maradt a 3-1-es skót diadal.

A magyar csapat első vereségét szenvedte el, és három meccs után hat ponttal áll a csoportban. A fiatalok kedden Belgium ellen folytatják hazai pályán. A belgák a magyar csapathoz hasonlóan úgy gyűjtöttek 6 pontot, hogy Máltát és Kazahsztánt győzték le.

U21-es Eb-selejtező, B csoport, 3. forduló:

Skócia – Magyarország 3-1 (3-1)
gól: Bowie (2., 7.), Doak (32., 11-esből), illetve Kovács (43.)
piros lap: Johnston (97.)
Az állás: 1. Spanyolország 6 pont/2 mérkőzés (7-0), 2. Magyarország 6/3 (6-3), 3. Belgium 6/2 (3-0), 4. Skócia 3/2, 5. Kazahsztán 0/2 (0-3), 6. Málta 0/3 (0-11)

 

A hatosból a csoportelső automatikusan kijut a 2025-ös szlovákiai Eb-re, míg a másodikra pótselejtező vár. A selejtezősorozat jövő októberig tart, a magyarok jövő kedden a belgákat fogadják az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A kiemelt képen Gera Zoltán látható.

Olvasói sztorik