Magyar foci

„Horrorfilmeket idézően ömlött a vér, szerintem sokkot kapott” – a bíró kötözte be az egykori NB I-es játékos fejét

Két labdarúgó összefejelt, é s mindkettőt a mentő vitte el a hétvégi Mezőörs–Koroncó megyei bajnokiról. A volt ETO-játékos, Vayer Gábor sokkot kapott, őt a meccs játékvezetője részesítette elsősegélyben, írta a Kisalföld.

A 46 éves, korábban Pakson, Fehérváron, Győrött és Zalaegerszegen is megfordult, Lengyelországban, Izraelben, Portugáliában és Ausztriában is profiskodott Vayer idén igazolt Mezőörsre, ahol a szezonban eddig 12 meccsen 5 gólig jutott.

A hétvégén a Koroncó ellen azonban csúnya sérülést szenvedett, ugyanis a meccs 30. percében véletlenül összefejelt ellenfelével, Molnár Tamással.

„Egyből látszott, hogy mindketten komolyan megsérültek. A vendégek játékosa ugyan megpróbált azonnal felugrani, a hazai labdarúgó, Vayer Gábor azonban szerintem sokkot kapott. Az eszméletét ugyan nem veszítette el, de nem nagyon tudta, hol van, mi történt vele.

Horrorfilmeket idézően ömlött a fejéből a vér, szinte az egész arca véres volt

– nyilatkozta a megyei lapnak Krasznai Roland játékvezető.

Elmondta, hogy a koroncói gyúró érthetően a saját játékosával foglalkozott, a fiatal hazai masszőr viszont valószínűleg megijedt a sok vértől, így a bírónak kellett ellátni az egykori NB I-es játékos sebét.

„Szerencsére pár éve Gyirmóton fizioterapeutaként, masszőrként is tevékenykedtem, így tudtam, mit kell csinálni. Nyomókötést tettem a csúnyán felszakadt sebre, hogy elálljon a vérzés, majd az egyik vendégjátékos, Vörös Torma Martin segítségével úgynevezett turbánt raktunk Gábor fejére. Közben a többiek hívták a mentőket, akik a két futballistához sietve érkeztek a helyszínre” – tette hozzá.

A játékvezető szerint Vayert műteni is kellett, nem volt elég csupán a sebet összevarrni, mert az közel volt a szeméhez és a homlokcsontja is kilátszott.

A lapnak Vayer azt mondta, már túl van a sokkon, végül harminc öltéssel kellett összevarrni a sebet.

Több kórházi szakember is azt mondta, ilyen sérülést még nem láttak. Sajnos ilyen is benne van a fociban, nem először sérültem meg komolyabban, de férfiként kell ezt is elviselnem.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik