Magyar foci

Ádám Martin: Én nem Messi vagyok, hogy visszalépek, aztán kicselezek öt embert

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ádám Martin szívesen visszatérne Európába, de a válogatott labdarúgó elmondása szerint nem a saját kezében van a sorsa.

„Voltak érdeklődők és konkrét ajánlatok is nyáron, de nem az én kezemben van a döntés, mert élő szerződéssel rendelkezem. Jó ajánlatokat kapott az Ulszan Hyundai, de nagyon ragaszkodnak hozzám, a vezetőedző és a klub is” – mondta az M1 aktuális csatornának a 28 éves csatár, aki hozzátette, egyáltalán nem elégedetlen és télen talán lesz egy még jobb ajánlat.

Ha rajtam múlik, akkor meglépem a váltást, amennyiben az szakmailag előrelépést jelentene

A klubjában nyújtott teljesítményével kapcsolatban úgy fogalmazott, az előző idényhez változott a csapatjáték, amely jelenleg nem a centerekre van kihegyezve, ezért szerzett kevesebb gólt.

„Az ulszani góljaim 60-70 százalékát beadás után szereztem. Én nem Messi vagyok, hogy visszalépek, aztán kicselezek öt embert. Mindent egybevetve nem lehetek elégedetlen, de nem egyszerű, hogy nem érkezik annyi labda, mint amennyit szeretnék” – mondta Ádám Martin, aki szeptemberben mesterhármassal mutatkozott be az ázsiai BL-ben, ahol csapata célja egyértelműen a továbbjutás a csoportkörből. Az előző idénynél kevesebb játéklehetőséggel kapcsolatban megjegyezte, a vezetőedző más posztokon is rotálja a játékosokat.

Ádám elmondta, sorozatban a második bajnoki cím már félig a zsebben van, mert az ötfordulós rájátszás előtt kilenc pont az előnyük még úgy is, hogy az utóbbi időben kicsit hullámzóbb a teljesítményt nyújtottak. Dél-koreai életével kapcsolatban elárulta, alkalmazkodó típus, ezért könnyen megszokta az ottani életet és kultúrát, amit fejlettnek nevezett. Megjegyezte, második gyermeke születése után, melyet videobeszélgetés formájában tudott követni, családja jövőre csatlakozik majd ismét hozzá a távol-keleti országban.

„Jó formában érkeztem haza, a válogatotthoz pedig mindig öröm jönni. Mindegy hány percet kapok, megpróbálom a maximumot kihozni belőle.

Varga Barnabás nagyon jó formában van, rugdossa a gólokat a Fradiban, ezért azt gondolom, ő lesz az első számú csatár, főleg a szerbek ellen, de nincs ezzel baj

– mondta a válogatottról Ádám Martin, aki örült annak, hogy mivel szombaton lesz az első meccs, ezért most több idő lesz a felkészülésre.

A csoportelső magyar válogatott október 14-én a második Szerbiát fogadja, majd három nappal később a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendége lesz.

Olvasói sztorik