Magyar foci

Válságstáb nélkül támadt fel a Paks a Fradi elleni KO után

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Augusztus 27-én kiütéses, 6-1-es vereséget szenvedett a Paks az Üllői úton, ám a Fradi elleni KO nem roppantotta össze a csapatot, sokkal inkább szárnyakat adott neki. Azóta négy bajnoki és egy kupagyőzelem a mérleg, az öt összecsapáson mindössze egy gólt kapott a csapat.

A csapat kapusa, Szappanos Péter azt mondta, már a szezon előtt bízott benne, hogy jók lesznek, és remélhetőleg jól is fognak rajtolni.

„Az benne van a pakliban, hogy a Fraditól kikapunk az Üllői úton, de ez kinél nincs… Szerencsére játszottam már jó pár meccset, hogy ezt a helyén tudjam kezelni. Még olyan gólt is kaptunk, hogy ziccerben az ellenfél játékosa eltörte a labdát, egyúttal fejbe lőtte a csatárt a hosszún, szóval, szerintem akármit is csináltunk volna, ez a meccs így volt megírva” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak.

„Úgy kell állniuk a csillagoknak, és nagyon nagy csapategységnek kell lennie ahhoz, hogy a Fradit meg lehessen szorongatni idegenben. Ez pedig egy olyan nap volt, amikor nekik minden sikerült, nekünk pedig semmi, ezért nem is volt szabad belőle messzemenő következtetéseket levonni. Szerencsére, ezt a klubnál is így gondolták, ezért aztán már a következő célra fókuszáltunk.

Nem foglalkoztunk azzal, hogy mi történt a Ferencváros ellen, utána a Fehérvárt le is tudtuk győzni otthon 2-0-ra. Innentől kezdve indult el a szép kis sorozatunk.

Szerinte, ha nem a Ferencváros lett volna az ellenfél, akkor másképp értékelték volna az eredményt, de így mindenki a helyén kezelte a dolgokat.

„Nem csináltunk semmit másképp, nem volt válságstáb, jól kezelte a klub a mérkőzést mind szakmailag, mind emberileg, ezért tudtunk kilábalni ebből.”

Az interjúból kiderült még, hogy

  • a Fradin kívül minden csapatnak a biztos bennmaradás a célja, így van ez Pakson is, ahol két lábbal a földön járnak
  • nem lehet minden évben gólkirályt adni, most sokkal játszósabb lett a csapat
  • szerinte Bognár György edzőt az emeli ki a többi szakvezető közül, hogy nagyon jól ismeri a mezőnyt, és nagyon jól fel tudja térképezni az ellenfelet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik