Magyar foci

Egervári Sándor a mai napig a 8-1-es vereséggel álmodik

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Az amszterdami vereség volt az utolsó meccse a magyar labdarúgó-válogatott élén. A szakmai stábbal meccs közben, a hatodik bekapott gólnál közölte, hogy lemond.

Az a kiütéses vereség nagy lyukat ütött a lelkembe. A mai napig is éjszakákon át megjelenik az emlékezetemben és felébredek erre az álomra

– nyilatkozta hétfőn az M1-nek a 73 éves Egervári Sándor, akinek az volt az utolsó mérkőzése a csapat élén.

A magyar labdarúgó-válogatott tíz évvel ezelőtt, 2013. október 11-én kapott ki 8-1-re Amszterdamban. Egervári felidézte, a korábbi mérkőzéseknek köszönhetően jól állt a csapat a világbajnoki selejtezőcsoportjának tabelláján, de csak győzelem esetén juthatott volna ki a brazíliai tornára.

„Rossz döntést hoztunk, 19-re lapot húztunk, és beleszaladtunk egy csúnya, nagy vereségbe” – idézte fel és azt is, hogy a szakmai stáb tagjainál már a hatodik kapott gól után (amikor Devecseri Szilárd a saját kapujába fejelt) jelezte, hogy a lefújás után azonnal lemond posztjáról. „A vége nem sikerült, de egy kapitány szinte mindig vereség után búcsúzik, és akkor illik lemondania” – magyarázta.

Egervári a legszívesebben az U20-as válogatottal megnyert világbajnoki bronzéremre emlékszik vissza, a felnőtt nemzeti csapattal pedig a törökök 3-1-es és a svédek 2-1-es legyőzése a kedvenc mérkőzése.

„Az egészségem rendben van, nem fáj semmim, de korlátozva vagyok a mozgásban az agyvérzés miatt. A mozgás öröme, ami áthatotta eddigi életemet, most már nincs meg. A mozgásnélküliséget nem tudom megszokni, megpróbálok együtt élni vele, de nagyon nehéz dolog” – vallott évek óta tartó betegségéről, illetve állapotáról. Mindezek ellenére sűrűn megjelenik a Halmai Gáborral közös pomázi focisulijuk edzésein, ha van lehetősége, egy-egy válogatott meccsen személyesen is ott van.

A magyar válogatott jelene kapcsán leszögezte, nagy szerencse, hogy Marco Rossi a szövetségi kapitány, aki nagyszerű pedagógus, integráló személyiség, és remekül rakta össze a csapatát.

Szerencsés volt a sorsolás, majd nagyon jól kezdtük a selejtezősorozatot, így jó esélyünk van, hogy csoportelsők legyünk

– értékelt Egervári, aki az MTK-val kétszer, a Dunaferr-rel egyszer volt bajnok, a BVSC-t pedig NB I-es ezüstéremhez segítette.

Kapcsolódó
„Gyógyulj meg mielőbb” – a sérült Dárdai Palkónak üzent a Hertha
A Braunschweig elleni győzelemkor kellett lecserélni. Egyelőre nem tudni, milyen hosszú kihagyás vár rá.
Olvasói sztorik