Magyar foci

Nagyecsedi gólfesztivállal melegített a Fradi az első KL-csoportmeccsre

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Ferencváros 8-0-ra győzött a megyei első osztályú Nagyecsed ellen a Magyar Kupa 3. fordulójában.

A Fradi új edzője, Dejan Stankovic ezen a meccsen debütált, és a Varga Á.Botka, Cissé, S. Mmaee, Civic, Sigér, Zachariassan, Marquinhos, Owusu, Lisztes, Pesic kezdőnek szavazott bizalmat.

Az első félidő főszereplője Lisztes Krisztián volt, a Frankfurt által megvett, de ebben az idényben még a Fradiban játszó 18 éves csatár, előbb kiharcolt egy 11-est, amit Pesic lőtt be, aztán szerzett két gólt: az elsőnél ügyesen fordult le, majd két ember között is elvitte a labdát, mielőtt betalált, a másodiknál pedig Owusu beadását passzolta be.

A szünet után öt perc alatt Zachariassen és Owusu is bevette a szabolcsiak kapuját, majd a hajrában előbb Pesic vert be egy kapufáról kipattanót, aztán a sérülése után visszatérő, tétmeccsen 217 nap után pályára lépő Besic volt eredményes egy 16-oson kívüli lövésből. A 0-8-as végeredményt Owusu állította be a hosszabbításban, aki így Liszteshez és Pesichez hasonlóan két góllal zárt.

A Ferencváros így önbizalomnövelő sikerrel készült fel a csütörtök este sorra kerülő hazai KL-mérkőzésére, melyen a szerb Cukaricki lesz a vendége az F csoport első fordulójában.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):

Nagyecsed RSE (megyei I.) – Ferencvárosi TC 0-8 (0-3)

Olvasói sztorik