Magyar foci

Adományokból húzna fel balatoni sporttábort Bogdán Ádám gyerekkori klubja

Bogdán Ádám nem felejtette el, honnan indult. A 35 éves kapus ugyanis a II. Kerület UFC nevű egyesületnél lett igazolt labdarúgó, ettől az 1994-ben alapított utánpótlásnevelő-klubtól került a Vasashoz, hogy aztán Vecsés érintésével négy évvel később már az angol Bolton Wanderersnél kössön ki, majd megforduljon többek között a 19-szeres bajnok és 6-szoros BEK/BL-győztes Liverpoolnál, a Wigannél, a skót Hiberniannél és a magyar rekordbajnok Ferencvárosnál.

A 21-szeres magyar válogatott most egy olyan projektnek lett a nagykövete, amellyel első csapatának szeretne segíteni.

A II. Kerület UFC Balatonberényben, a Magyar Honvédség egykori tiszti üdülőjének helyén szeretne kialakítani egy sporttábort, amely áprilistól októberig számos célcsoport részére nyújtana olcsó, de színvonalas szállást. Bogdán Ádám azt mondja, hogy támogat minden olyan kezdeményezést, amely gyerekek táboroztatásáról szól.

„Nagyon fontos helyszíne lenne ez a magyar amatőr- és szabadidősport képviselőinek, mivel az elmúlt évtizedekben számos hasonló létesítmény szűnt meg. Az ingatlan csodálatos környezetben helyezkedik el a Balaton mellett, és minden adottsága megvan ahhoz, hogy a felújítást követően maximálisan kiszolgálja a táborozókat” – mondta Szeltner Norbert, a II. Kerület UFC elnöke,

aki Bogdán Ádám első edzője volt.

Az elnök hozzátette, a tábor üzemeltetése nonprofit jelleggel zajlana, az egyesület sportolói mellett minden más sportszervezet, iskola, vagy egyéb közösség is szervezhetne programot a helyszínre, amely kerékpáros turisták számára is ideális szállást biztosítana, és akár céges csapatépítőknek is helyt adhatna.

A klub részéről az a döntés született, hogy a szükséges összeget, mintegy 250 millió forintot megpróbálják adományokból összegyűjteni.

„Kell egy csapat!” – hangzik el a Garas Dezső által megformált Minarik Ede legendás mondata a Régi idők focija című filmben, és a II. Kerület UFC-nél most abban bíznak, összejön egy olyan támogatói csapat, amely lehetővé teszi a a sporttábor felépülését.

A tábor honlapján lehet megtenni a felajánlást, mely nemcsak pénz lehet, hanem munkaerő, vagy a felújításhoz szükséges anyagok és eszközök biztosítása. Van már olyan cég, aki a bontásban ajánlotta fel segítségét, de olyan is, aki a kőművesét küldené hozzánk dolgozni. Bízunk benne, hogy a nemes cél érdekébe sok kicsi sokra megy alapon össze tudjuk gyűjteni a szükséges összeget” – bizakodik a klub elnöke.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik