Magyar foci

A Kecskemét kivásárolta a fehérvári védőt, aki tavaly már bevált a klubnál

A Kecskeméti TE honlapja arról számol be, hogy pont a 23. születésnapján vásárolta ki fehérvári szerződéséből, és szerezte meg végleg a bal oldali védőt, Zeke Máriót.

Mindez azért érdekes, mert Zeke tavaly nyár óta egy évet éppen Kecskeméten töltött kölcsönben, ahol 28 meccsen lépett pályára és még egy gólt is szerzett, ergo tevékeny részt vállalt a KTE történelmi bajnoki ezüstérme megszerzésében. E remek teljesítmény okán a játékjogát birtokló anyaklubja nyáron visszarendelte a védőt, aki a Fehérvárral végigcsinálta a felkészülést, az idei bajnokságot is elkezdte a Sóstói Stadionban, sőt, három meccsen végre 248 percet a pályán is eltölthetett piros-kékben.

De úgy látszik a tavaly szinte kieső, bajnoki 10. Fehérvárnak nem elég jó a Kecskeméttel bajnoki ezüstöt szerző saját tulajdonú játékosa, inkább a bajnoki 9.-től szerződtet helyette másikat.

Ugyanis az nso.hu úgy tudja, a furcsa kanyar hátterében az lehet, hogy

  • a Fehérvár idő közben bejelentkezett a ZTE-vel tavasszal Magyar Kupát nyerő balhátvédért, Gergényi Bencéért, aki tulajdonképpen éppen Ricardo Moniz alatt bizonyította be, hogy hatékonyabb szélsőként, mint védőposzton, ráadásul 2025-ig szerződés köti Zalaegerszegre, amiből nem lesz olcsó kivásárolni.
  • És mivel mindeközben a ZTE a napokban Diósgyőrből szerződtette a balvédő posztra Medgyes Sinant,
  • így Fehérváron Zeke Márió értékesítésével minden bizonnyal helyet és némi pénzt csináltak Gergényi megszerzése érdekében, de ettől még az elmúlt években a Fehérvárra sok milliárd forintot elégető tulajdonosnak minden bizonnyal ezúttal is még a zsebébe kell nyúlnia.

Zekét korábban a Fehérvár rendre kölcsönadta, volt Budafokon és Gyirmóton is a kecskeméti kitérő előtt, így érdekes lehet az is, mit érezhet egy ilyen, az anyaklubja által nem értékelt, ezért három év alatt három helyre kihelyezett játékos.

Ennél boldogabb nem is lehetne a születésnapom, talán a sors így akarta, hogy ezen a napon térjek vissza Kecskemétre. Óriási öröm, nehéz szavakba önteni, hogy milyen volt újra belépni ide. Olyan, mintha el se mentem volna igazából, hiszen viszonylag rövid idő telt el

– idézi Zeke Máriót a KTE honlapja a visszatérése kapcsán.

A Fehérvár reagálása cikkünkre:

Zeke Márió klubváltásának bejelentésekor honlapunkon Juhász Roland sportigazgatónk fogalmazta meg a váltás okait: „Szerettük volna meghosszabbítani Zeke Márió jövő nyáron lejáró szerződését, amiről már a nyár elején tárgyaltunk, azonban a tehetséges balhátvéd jelezte, lehetőség szerint vissza szeretne térni Kecskemétre. Célunk, hogy olyan játékosok alkossák a keretünket, akik kizárólag a Vidire koncentrálnak, és piros-kékben szeretnének sikereket elérni. Márió játékjogát megvásárolta a KTE, pótlásán folyamatosan dolgozunk, neki pedig sok sikert kívánunk!”

 

Ez is bizonyítja, hogy Zeke klubváltásának az oka nem az, hogy a Fehérvár FC nem értékelte a játékost, hiszen klubunk szerződést szeretett volna hosszabbítani vele, és ahogy a cikk is említi, három bajnokin is kezdőként kapott lehetőséget. A távozása oka ezzel szemben az, hogy a játékos szeretett volna váltani és visszatérni Kecskemétre – olvasható a Fehérvár által lapunkhoz elküldött közleményben.

Olvasói sztorik