Magyar foci

Brutális EKL-csoportba kerülhet a Fradi

Miután a Ferencváros csütörtökön, a visszavágón is legyőzte a litván Zalgiris Vilniust (3-0), és 7-0-ás összesítéssel bejutott az EKL főtáblájára, kiderült az is, hogy minden bizonnyal az első kalapból várja a labdarúgó Konferencia-liga főtáblás csoportjainak sorsolását, amelyet pénteken (ma) 14.30-tól rendeznek Monacóban.

A Fradi ezt annak köszönheti, hogy kalapok kialakításánál a klubok elmúlt öt idénye alapján kiszámított UEFA-koefficienst veszik figyelembe. A Fradinak hála az elmúlt esztendők BL- és EL-csoportkörös teljesítményeinek, a tavalyi EL legjobb 16 közé jutásnak 27.000 az együtthatója.

A sorsolás menete szerint az FTC a 2., a 3. és a 4. kalapból is kap egy-egy riválist a csoportjába és nyilván az első kalaposságának köszönhetően komoly esélye adódik arra, hogy idén is megérje az európai kupatavaszt.

Bár, ha Fortuna kegyetlen lesz, úgy simán összeboronálhatja a Ferencvárost a

  • 2. kalapból: a Fiorentina (olasz), vagy a PAOK (görög), vagy az Aston Villa (angol), a
  • 3. kalapból: a KRC Genk (belga), Besiktas JK (török), Legia Warszawa (lengyel), a
  • 4. kalapból: a FC Nordsjaelland (dán), vagy Aberdeen FC (skót) csapatokkal

ahol azért valljuk be, a Fradi csak kis hal, így a továbbjutást, a kupatavaszt illetően minden tekintetben kegyetlen nehéz feladat elé állítaná Máté Csabát és a zöld-fehér játékosokat.

EKL 32 csapatos főtábla beosztása

1. kalap:
Eintracht Frankfurt (német), Dinamo Zagreb (horvát), Club Brugge (belga), AZ Alkmaar (holland), KAA Gent (belga), Fenerbahce (török), Lille OSC (francia), FERENCVÁROSI TC

 

2. kalap:
PAOK (görög), Slovan Bratislava (szlovák), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), Viktoria Plzen (cseh), Aston Villa (angol), PFC Ludogorec (bolgár), Fiorentina (olasz), Bodö/Glimt (norvég)

 

3. kalap:
KRC Genk (belga), Zorja Luhanszk (ukrán), FC Asztana (kazah), Besiktas JK (török), Helsinki JK (finn), Legia Warszawa (lengyel), Spartak Trnava (szlovák), Olimpija Ljubljana (szlovén)

 

4. kalap:
Zrinjski Mostar (bosnyák), KÍ Klaksvík (feröeri), Aberdeen FC (skót), FK Cukaricki (szerb), FC Lugano (svájci), Breidablik (izlandi), FC Nordsjaelland (dán), FC Ballkani (koszovói)

A sorozat döntőjét május 29-én rendezik Athénban.

Olvasói sztorik