Magyar foci

Horvát csatárral erősít a kieső helyen tanyázó ZTE

Azt követően, hogy előbb Végh Gábor és Sallói István kézen fogva kisztotta és megfenyegett a ZTE-szurkolókat egy keddi ankéton, majd ezt követően a zalaiak ultrái másnap egy közleménybe jelentették ki, hogy az elöljárók fordítva ülnek a lovon, ezért konkértan „leszarják” a klubtulajdonos és a sportigazgató szavait, az NB I 11., kieső helyén álló csapat bejelentette, hogy egy horvát csatárral erősíti meg a keretet.

A klub honlaján olvasható közleményben az olvasható, hogy a 28 éves támadó, Antonio Mance többszörös utánpótlás válogatott, aki 2014-ben mutatkozott be a horvát élvonalban, az NK Istra csapatában. Ezt követően 2015-2017 között a szlovén NK Domzale együttesét erősítette, amellyel 2017-ben szlovén kupát is nyert. 2017-2019 között az AS Trencín csapatában szerepelt. Kölcsönben a francia élvonalban is játszott, majd csatlakozott az Nk Osijek csapatához. Magyarországra 2020 augusztusában került, amikor kölcsönbe érkezett a Puskás Akadémia gárdájához. 2021-ben egy németországi kitérőt is tett, ahol a Bundesliga2-be szerepelt az Erzgebirge Aue csapatával, és a DVSC-ben 2023. január óta eltöltött időszaka után kötnek vele két éves szerződést.

(Kiemelt képünkön Antonio Mance 2021 szeptemberében, még az FC Erzgebirge Aue lila-fehér mezében a Fortuna Düsseldorf elleni Bundesliga 2-es meccsen  – Fotó: ROBERT MICHAEL / dpa Picture-Alliance via AFP)

Olvasói sztorik