Magyar foci

Otthon kapott ki a Debrecen az újonc MTK-tól

mtkbudapest.hu
mtkbudapest.hu

Az MTK Budapest 3-1-re nyert a Debrecen otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A budapestiek ezt megelőzően 2012 novemberében tudtak nyerni a Loki vendégeként. A DVSC-nek három győzelem után ez volt az első veresége a bajnoki szezonban.

Az MTI tudósítása szerint mindkét csapat első kaput eltaláló lövése gólt hozott: a hetedik percben Alekszandrosz Kiziridisz hajszálpontos kiugratással hozta kecsegtető helyzetbe Bárány Donátot, aki elhúzta a labdát a fővárosiak kapusa mellett és a hálóba gurított. Három perccel később egy szöglet után a debreceniek képtelenek voltak felszabadítani, ezt kihasználva Bobál Dávid egyenlített. Újabb három perc elteltével érkezett a harmadik találat: Németh Krisztián középről kipasszolta a labdát a szélre Bognár Istvánnak, aki a kapus Megyeri Balázs mellett magabiztosan a hálóba lőtt, ezzel már az MTK vezetett.

Két Bárány-fejes teremtett veszélyt az MTK kapuja előtt a második felvonás elején, majd a 63. percben megszületett a meccs legszebb gólja. Bognár passza után Németh Krisztián három szép cselt csinált, majd éles szögből megszerezte a vendégek harmadik találatát. A hátralévő időben a fővárosiak hatékonyan védekeztek, így ellenfelüknek nem volt esélye az egyenlítésre, az eredmény már nem változott.

Kapcsolódó
Kecskeméti pofonnal vesztette el veretlenségét a Puskás Akadémia
A felcsútiak simán kikaptak a tavalyi ezüstérmes otthonában.

NB I, 5. forduló

Debreceni VSC-MTK Budapest 1-3 (1-2)

Debreceni VSC: Megyeri – Baranyai (Bévárdi, a szünetben), Dreskovic, Mojzis, Kusnyír – Loncar (Szécsi, 74.), Manrique – Kiziridisz (Bódi, a szünetben), Dzsudzsák, Domingues – Bárány (Mance, 62.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál D. – Kovács M., Kata, Horváth A. (Thiam, 56.), Antonov (Kovács P., 72.) – Bognár (Stieber, 85.), Németh K. (Varju, 72.), Molnár R. (Zuigeber, 56.)

gólszerzők: Bárány (7.), illetve Bobál D. (10.), Bognár (13.), Németh K. (63.)

sárga lap: Domingues (88.), illetve Hej (24.), Bobál D. (66.), Kádár (85.)

Olvasói sztorik