Magyar foci

Nagyon beindult a Diósgyőr, szenved a Kisvárda

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A Várkerti Stadion játékterének használhatatlansága miatt a Kisvárda az eddigi összes mérkőzését idegenben játszotta le. Az első meccsén győzött Zalaegerszegen, onnantól nyeretlen, a DVTK viszont fordított tendenciát mutat, a nyitó fordulóban kikapott otthon a Puskás Akadémiától, de azóta veretlen.

Harmincnégy fokban kezdődött a szombati meccs, melyen az első félidőben a Diósgyőr játszott fölényben és több helyzetet dolgozott ki. A hazai csapat sok támadást vezetett, a Kisvárda védekezésre és kivárásra rendezkedett be.

A 31. percben egy pontos passzokkal felépített, szép bal oldali hazai akció végén a labda a vendégek kapujába került, de les miatt nem volt érvényes a találat. Hat perccel később viszont már igen, amikor Klimovics balról érkező, pontos ívelésére Gera érkezett dinamikusan középen, és közelről fejelt a hálóba (1-0).

Az első játékrész ráadásában megint megverte a hazaiak védelmét a DVTK, ezúttal is balról jött be a passz, és Edomwonyi kotorta közelről a kapuba a labdát (2-0), írta tudósításában az MTI.

Az első félidő utolsó negyedórájában nagy volt a tempókülönbség a két csapat között, a DVTK sorra dolgozta ki a helyzeteit. A második elején viszont a Kisvárda – amelyben két helyen történt változtatás a szünetben – beszorította ellenfelét a kapuja elé, és több ígéretes lövéssel veszélyeztetett.

A későbbiekben kiegyenlítetté vált a játék, mindkét csapat többször eljutott ellenfele kapujához, helyzetek is adódtak, de nem változott az eredmény.

Bár sokat támadott a második félidőben a Kisvárda, az első játékrészben lényegesen jobban futballozó Diósgyőr megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, már csak azért is, mert a második 45 percben is nagyobb helyzetei voltak.

NB I, 5. forduló

Diósgyőri VTK – Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Miskolc, v.: Vad II.
Diósgyőr: Sentic – Gera D. (Bokros, 76.), Szatmári, Bárdos, Stephen – Vallejo (Bényei, 69.), Holdampf – Klimovics (Acoletse, 62.) – Lukács (Jurek, 76.), Edomwonyi (Jurina, 62.), Pozeg Vancas
Kisvárda: Petkovic – Cipetic, Kovacic, Jovicic, Széles, Alic (Ötvös, a szünetben) – Vida (Camaj, 66.), Makowski, Lucas (Szőr, 80.) – Czékus (Spasic, a szünetben), Mesanovic (Ilievski, 66.)
gól: Gera D. (38.), Edomwonyi (45+1.)
sárga lap: Stephen (18.)

Kapcsolódó
Kecskeméti pofonnal vesztette el veretlenségét a Puskás Akadémia
A felcsútiak simán kikaptak a tavalyi ezüstérmes otthonában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik