Magyar foci

Felállt a kupapofonból a Loki és kiütötte a Kisvárdát

A Debrecen hazai pályán 4-1-re legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó NB I negyedik fordulójának hétfői zárómérkőzésén, ezzel az élre ugrott a tabellán. A Konferencia Ligától múlt csütörtökön egy súlyos, 5-0-s pofonnal búcsúzó DVSC csak három mérkőzést játszott eddig a bajnokságban, mindegyiket otthon, és még nem vesztett pontot.

Élénk iramban kezdett a hazai csapat, és már a hetedik percben vezetést szerzett: Dzsudzsák passza után Kiziridisz cselezte be magát a tizenhatos jobb oldalán, majd pontosan lőtt, a labda úgy került a hálóba a bal kapufa mellett, hogy Kovács Marcell beletenyerelt, de nem tudta kiütni (1-0).

Mezőnyfölényben játszott a DVSC, ugyanakkor kevés izgalom volt a folytatásban. A Kisvárda szórványos akcióinak egyikénél a 30. percben Makowski távolról tekert a felső lécre, írta tudósításában az MTI.

A második félidőre két cserével érkezett ki a Kisvárda, amely feljebb tolta a védekezését. Így labdaszerzés után könnyebben jutott el a debreceni tizenhatoshoz. Hat perc elteltével jött is az egyenlítés, Navratil egy jó csellel verte meg a védőjét a jobb oldalon, középre gurított, az üresen érkező Vida pedig a kapuba passzolt (1-1).

A 77. percben Dzsudzsák büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak (2-1), majd gólpasszt adott Loncarnak (3-1). A végeredményt a hosszabbításban Bódi szabadrúgásból állította be (4-1).

NB I, 4. forduló

Debreceni VSC – Kisvárda Master Good 4-1 (1-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4011 néző
v.: Csonka
Debrecen: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Mojzis (Bévárdi, 68.), Manrique (Romancsuk, 81.) – Loncar, Lagator – Kiziridisz (Bódi, 68.), Dzsudzsák (Szécsi, 87.), Domingues – Do. Babunszki (Bárány, 68.)
Kisvárda: Kovács M. – Navratil, Kovacic (Ilievski, 83.), Jovicic, Széles, Vida – Ötvös (Szőr, a szünetben), Lucas (Melnyik, 74.) – Camaj, Mesanovic (Balogh N., 74.), Makowski (Spasic, a szünetben)
gól: Kiziridisz (7.), Dzsudzsák (77. – 11-esből), Loncar (84.), Bódi (95.), illetve Vida (52.)
sárga lap: Mojzis (45+1.), Loncar (84.), illetve Szőr (55.), Camaj (94.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik