Magyar foci

Lila-fehér szomorúság: először kapott ki az Újpest és a Kecskemét

A Paks könnyedén győzte le 3-0-ra a vendég Újpestet a labdarúgó NB I negyedik fordulójának szombat esti, egy-egy piros lapot hozó mérkőzésén, így továbbra is veretlen. Az MTK Budapest a legutóbb ezüstérmes Kecskemét elleni hazai 1-0-val megszerezte első győzelmét. Az újpestiek és a kecskemétiek első bajnoki vereségüket szenvedték el a szezonban.

A Paks jól kezdett és az első félidő közepén szűk két perc alatt kétgólos előnyre tett szert. Előbb Silye balról élesen, laposan, nagy erővel a kapu elé lőtte a labdát, amely Ljujic lábszáráról bepattant (1-0), majd Silye újabb beadását Szabó Bálint lőtte a jobb alsó sarokba (2-0).

A 39. percben Hall ápolását követően idő előtt ment vissza a pályára, pedig erre Erdős játékvezető nem adott engedélyt, ezért megkapta a második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni. Azonban a paksi emberelőny csak egy percig élt, mert Szabó János szabálytalanság miatt szintén begyűjtötte második sárga lapját, és számára is véget ért az összecsapás.

A 77. percben a paksi Vas Gábor rosszul esett, megsérült és hordágyon kellett levinni. A helyére beállt Bőle két perc múlva eredményes volt: Silye bal oldali beadását Banai éppen az ő fejére ütötte. Silye ezzel a harmadik gól előkészítésében is szerepet vállalt.

A nap másik mérkőzésén ennyi izgalom nem történt, az MTK a hajrában döntötte el a három pont sorsát, amikor Hej Viktor távolról lőtt pontosan, labdája a bal kapufa tövéről pattant a kapuba (1-0).

NB I, 4. forduló

Paksi FC – Újpest FC 3-0 (2-0)
Paks
v.: Erdős
Paks: Szappanos – Kovács K., Vas (Bőle, 77.), Kinyik, Szabó J. – Papp, Windecker – Haraszti (Lenzsér, 60.), Silye (Mezei, 82.) – Szabó B. (Balogh B., 46.), Hahn (Könyves, 46.)
Újpest: Banai – Pauljevic (Kiss T., 76.), Anculasz, Hall, Tamás – Onovo, Mack (Ambrose, 46.), Ljujic (Simon, 57.) – Varga (Fehér, 43.), Ganea (Mörschel, 57.), Csoboth
gól: Ljucic (24. – öngól), Szabó B. (25.), Bőle (79.)
piros lap: Szabó J. (40.), illetve Hall (39.)
sárga lap: Szabó J. (33., 40.), Kinyik (44.), Windecker (49.), illetve Hall (7., 39.), Anculasz (73.)

 

MTK Budapest – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2319 néző
v.: Pillók
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Bobál – Kovács M. (Kosznovszky, 74.), Bognár (Varjú, 90.), Kata, Thiam (Horváth A., a szünetben), Kovács P. – Zsóri (Sieber, a szünetben), Németh K. (Végh B., 88.)
Kecskemét: Varga B. – Iyinbor, Belényesi, Szalai G. – Májer (Nagy O., 62.), Kiss B. (Zsótér, 62.), Vágó, Szuhodovszki, Leoni (Szabó A., 87.) – Nagy K. (Horváth K., a szünetben), Pálinkás (Tóth B., a szünetben)
gól: Hej (84.)
sárga lap: Kata (15.), Zsóri (47.), Horváth A. (67.), Bobál (68.), illetve Nagy O. (70.)

Olvasói sztorik