Magyar foci

Edzőváltás Kisvárdán: Nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező szakember kell

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Már a harmadik fordulóban, az MTK elleni 0-0-s döntetlent követően megvált edzőjétől, Milos Kruscictól a Kisvárda. Kruscic márciusban vette át a csapat irányítását, amellyel a hatodik helyen végzett az előző bajnokságban.

Révész Attila sportigazgató a Kossuth Rádiónak nyilatkozva nem kívánt szakmai elemzésbe belemenni, de jelezte, hogy a döntésnek volt előzménye.

Nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Most úgy gondoljuk, hogy más személyiségnek kell a csapat mellett lennie. A klub elvárásait jobban elfogadó, nem a saját, hanem a klub érdekeit előtérbe helyező edzőre van szükségünk

– mondta, hangsúlyozva, hogy annak, aki az együtteshez jön, a meghatározott célokat figyelembe kell vennie. Azzal folytatta, hogy már korábban sem voltak biztosak abban, hogy Milos Krusciccsal kell folytatniuk az együttműködést, és a felkészülés alatt megbizonyosodtak arról, hogy nem fognak tudni tovább együttműködni.

Ez a három mérkőzés pedig megmutatta, hogy más elvek mentén dolgozunk. Más az elvárás, és más, amit most látunk.

A Kisvárda három mérkőzést játszott le a mostani bajnokságban, győzelemmel kezdett Zalaegerszegen, majd kikapott Kecskeméten, pénteken pedig gól nélküli döntetlent játszott az MTK vendégeként. Révész szerint nem az eredményességgel voltak problémáik, hanem a közép távú célok megvalósításával.

A Kisvárdának vannak értékei, komoly játékosai. Nem tizenkét ember vesz részt a munkában, hanem húsz, mindenki egyforma. Azok a játékosok, akik nem játszanak, ugyanolyan értékei a csapatnak és a klubnak, és nem szeretnénk senkit sem elveszíteni

– folytatta, majd úgy fogalmazott, hogy ez a veszély most fenn áll. Révész Attila úgy fogalmazott, hogy több korábbi meghatározó labdarúgójuk nem azt az értéket képviseli most különböző okok miatt, mint korábban, és nem engedhetik meg az értékromlást.

Révész hiányolta  a Kisvárda a harcosságát, a szenvedélyességét ezt az irányvonalat pedig visszahoznák, de ehhez más személyiségű vezetőedzőre van szükségük.

A csapat irányítását, felkészítését Gerliczki Máté, az NB III-as együttes edzője veszi át. Révész Attila azt mondta róla, hogy tökéletesen ismeri a játékosokat, azokat is, akiket már el kellett volna kezdeni beépíteni a csapatba, és ismeri a klub gondolkodását, lehetőségeit.

Remélhetőleg rövidesen felvételt nyer a pro licences vizsgára, és onnantól kezdve hivatalosan is lehet majd vezetőedző, addig pedig segíteni fogok neki.

Kapcsolódó
Döbbenetes kapushiba miatt nem nyert az Újpest
A csapatkapitány nem győzött bocsánatot kérni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik