Magyar foci

Szuhodovszki bombagólja indította be a Kecskemétet

Toms Kalnins / MTI / EPA
Toms Kalnins / MTI / EPA
Az előző idényben ezüstérmes Kecskemét 3-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó NB I második fordulójának hétfő esti mérkőzésén.

A Kecskemét összességében jobban futballozott az első félidőben, mint a rivális, de a gólra bő félórát kellett várni. A 35. percben a vendégeknek többször sem sikerült felszabadítaniuk, végül Szuhodovszki 19 méterről óriási gólt rúgott a jobb felső sarokba (1-0).

Percekig nem tért magához a Kisvárda, ezt kihasználták a hazaiak: Májer nagyszerű jobb oldali beívelését Pálinkás fejelte nagy erővel a kapuba (2-0).

A Kisvárda elsősorban Spasicnak köszönhette, hogy meccsben maradt, ugyanis a félidő hajrájában a szerb légiós húszméteres lövése után Varga Bence szerencsétlenül öklözött a labdába, amely így a kapu jobb sarkába vágódott (2-1).

A második félidőben sok hiba tarkította a mérkőzést, mind a hazaiaknak, mind a vendégeknek volt gólszerzési lehetőségük, de a befejezésbe mindkét oldalon hiba csúszott, írta az MTI.

A találkozót végül a kecskemétiek hátvédje, Szalai Gábor zárta le, a hosszabbítás utolsó percében egy jobb oldali szöglet után volt jókor, jó helyen, így közelről a kapuba passzolta a lepattanó labdát (3-1).

NB I, 2. forduló

Kecskeméti TE – Kisvárda Master Good 3-1 (2-1)
Kecskemét, 2523 néző
v.: Káprály
Kecskemét: Varga B. – Szűcs, Belényesi, Szalai G. – Májer (Ilyinbor, 86.), Vágó, Szuhodovszki, Kiss B. (Tóth B., a szünetben), Leoni – Nagy K. (Meszhi, 70.), Pálinkás (Horváth K., 64.)
Kisvárda: Petkovic – Kovacic (Alic, 79.), Jovicic, Széles – Cipetic, Lucas (Szőr, 79.), Ötvös (Körmendi, 66.), Vida – Czékus (Makowski, a szünetben), Mesanovic (Ilievski, 66.), Spasic
gól: Szuhodovszki (35.), Pálinkás (39.), Szalai G. (93.), illetve Spasic (45.)
sárga lap: Nagy K. (25.), Tóth B. (47.), Vágó (48.), Májer (81.), illetve Petkovic (38.)

Olvasói sztorik