Magyar foci

Az osztrák élvonal helyett inkább a magyar NB I-be jutna fel

Az osztrák Sturm Graz csapatától igazolt utánpótlás-válogatott támadót a Vasas, amely hazacsábította és 3+1 évre szerződtette a 21 éves Tóth Milánt. A csatár két hónapja még azt nyilatkozta, szeretne előrelépni, és nem akar hazamenekülni.

Tóth 2019-ben, a Haladás csapatában mutatkozott be a profik között, majd a 2020-21-es szezonban 19, a következő idényben már 34 NB II-es bajnoki mérkőzésen szerepelt. Utóbbi idényben 11 találatával csapata házi gólkirálya lett.

2022 nyarán az osztrák élvonalbeli Sturm Grazhoz igazolt, ahol a második csapat kapitánya lett, 27 meccsen 13 gólt rúgott és 4 gólpasszt jegyzett.

Ezzel a Bundesliga II góllövőlistájának 5. helyén zárt, az előtte lévő négy játékosból hárman már az élvonalban szerepelnek a mostani szezonban.

Lehet, hamarosan esélyt kaphatott volna az osztrák élvonalban, az U16-os, U19-es, majd U21-es válogatottban szerepelt csatár azonban inkább a Vasas hívására mondott igent.

A döntésemnél szerepet játszott, hogy nagyon tetszett a Nagy Miklós sportigazgató által felvázolt szakmai koncepció. Új fejezet kezdődik az életemben új impulzusokkal, más a környezet is, hiszen a kisváros után egy tradicionális fővárosi klubhoz érkeztem.

Bizakodóan állok az új kihívások előtt, mindent meg fogok tenni azért, hogy megfelelően beilleszkedjek és jól szerepeljen a csapat” – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján.

Érdekesség, hogy a Bunteto.com két hónapja készített vele interjút, amelyben úgy fogalmazott, szeretne feljebb lépni, és nem akart az a magyar futballista lenni, aki fél év után hazamenekül…

Az NB II-be kiesett Vasas két vereséggel kezdte a 2023-24-es idényt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik