Magyar foci

A Herthát másolja a Vasas a másodosztályban

Ahogy a németeknél a Hertha, úgy itthon a Vasas is ugyanazt az utat járja be azt utóbbi hetekben: az élvonaltól elbúcsúzva az angyalföldi csapat is két vereséggel nyitotta a 2023-24-es idényt a másodosztályban.

A Szeged fordulatos találkozón 4-3-ra legyőzte a Vasast. Jobban kezdte a mérkőzést a házigazda, amely az első fél órában aktívan támadott, és ennek meg is lett az eredménye, mivel a két perc alatt Óvári és Papp révén két gólt szerzett. A szünetig a Vasas helyzetekig és kapufáig jutott, de szépítenie nem sikerült.

A második félidő elején a szünetben becserélt Radó András szállt be nagyon aktívan a meccsbe, és a 61. percben az ő góljával szépítettek az angyalföldiek, akik a hajrához közeledve ki is egyenlítettek Ihrig-Farkas találatával (2-2).

Az utolsó 15 perc aztán nagy izgalmakat és több fordulatot is hozott: előbb a Szeged szerezte meg újra a vezetést Szilágyi góljával (3-2), majd a Vasas emberhátrányba került, de Radó büntetőből szerzett góljával a 92. percben megint egyenlített (3-3).

A slusszpoén mégis a hazaiaké volt, Borvető két perccel ezután ismét betalált az angyalföldi kapuba, így végül a szegediek otthon tartották a három pontot.

NB II, 2. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Vasas FC 4-3 (2-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik