Magyar foci

„A Honvédnak több száz millió forintos anyagi és jelentős erkölcsi kárt okozott”

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Reagált a Budapest Honvéd a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezető bizottságának elnökének, Hanacsek Attilának a nyilatkozatára.

A sportvezető kedden ismerte el, hogy az előző NB I-es szezon utolsó, 33. fordulós Puskás Akadémia-Budapest Honvéd találkozóján bírói hiba történt. Az előző idényben 17 súlyos hibát írtak a VAR számlájára, ebből az egyik az imént említett meccs, amelyen a végül kieső kispestiek 0-0-s állásnál nem kaptak tizenegyest Szolnoki Roland kezezésekor. Hanacsek szerint az utolsó VAR nélküli idényben 60 súlyos tévedés történt az élvonalban, addig az előzőben mindössze 17 ilyen eset volt.

„A bírói hiba olyan, mint a közúti baleset, egy is sok. A VAR ugyan lehet még mindig kicsit furcsa, kicsit idegen a futballban, de egy dolgot nem lehet rá mondani, hogy rossz”

jelentette ki Hanacsek Attila hozzátéve, hogy ilyen eseteknél sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek.

Erre reagált hivatalos közleményben a Budapest Honvéd hivatalos honlapján.

Ami a játékvezetőknek álmatlan éjszakákat, az a Budapest Honvédnak több száz millió forintos anyagi és jelentős erkölcsi kárt okozott. A PAFC–Honvéd mérkőzés után az MLSZ felé is jeleztük, hogy számunkra elfogadhatatlan az ítélet, ezen pedig a hiba utólagos elismerése sem segít

– írta a Honvéd honlapja.

A kispestiek egyébként brusztolós meccsen győzelemmel kezdték az NB II-es szezont, a Csákvár vendégeként 2-1-re nyertek.

Kapcsolódó
„Sok álmatlan éjszakát okozott a játékvezetőknek” – a magyar bírók főnöke elismerte, súlyos hiba történt a kiesésről döntő meccsen
Jelentősen csökkent a súlyos tévedések száma az NB I-ben. Ugyanakkor az NB I 17 súlyos hibájából tíz írható a VAR számlájára. Az új idényben új szabályok kerülnek bevezetésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik