Magyar foci

Nem jött be a sorcsere, a nyitófordulóban megverték a kupagyőztes ZTE-t

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A Kisvárda két gyors kontrával eldöntötte a meccset. Jasmin Mesanovic duplázott.

A Kisvárda 2-0-ra nyert a kupagyőztes Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának egyetlen vasárnapi találkozóján.

Bár zalaegerszegi helyzettel indult a meccs, a nagy lendülettel kezdő vendégcsapat alaposan meglepte a házigazdát, mivel a negyedóra alatt duplázó Mesanovic révén hamar kétgólos előnybe került. A félidő hátralévő részében a zalaiak is igyekeztek aktívabbá válni támadásban, de a szünetig még szépíteniük sem sikerült.

Fordulás után az öt cserével felfrissített ZTE többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, de egészen a hajráig nem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani. A várdaiak leginkább az előnyük megőrzésére törekedtek, ezt pedig sikerrel tették, mert végül kapott gól nélkül vitték el a három pontot Zalaegerszegről.

Kapcsolódó
Vereséggel kezdett a Vasas az NB II-ben
A másik kieső, a Budapest Honvéd nagy nehezen legyőzte a Csákvárt.

NB I, 1. forduló

ZTE FC-Kisvárda Master Good 0-2 (0-2)

ZTE FC: Senkó – Lesjak (Huszti, a szünetben), Mocsi, Csóka, Bedi (Gergényi, a szünetben) – Ubochioma (Sajbán, a szünetben), Soltész, Mim, Sankovic (Tajti, a szünetben) – Ikoba, Németh D. (Klausz, a szünetben)

Kisvárda Master Good: Petkovic – Kovacic, Jovicic, Széles – Cipetic, Lukas, Ötvös (Körmendi, 79.), Vida (Alic, 89.) – Czékus (Navratil, 54.), Mesanovic (Makowski, 89.), Spasic (Ilievski, 89.)

gólszerző: Mesanovic (7., 15.)

sárga lap: Tajti (47.), Huszti (65.), Csóka (77.), illetve Vida (45+2.), Széles (51.), Kovacic (60.)

Olvasói sztorik