Magyar foci

Böde lecsapott, pontot szerzett idegenben a Paks

Lakatos Péter / MTI
Lakatos Péter / MTI
Döntetlennel indult a labdarúgó NB I 2023-24-es szezonja: az első forduló pénteki nyitómérkőzésén az újonc MTK Budapest 1-1-et játszott a vendég Pakssal.

Az első komoly lehetősége az MTK-nak akadt, egy szöglet után Zsóri fejesét a gólvonalról mentette Kovács. A hazaiak a 49. percben szereztek vezetést, Bobál Dávid pazar labdával ugratta ki Németh Krisztiánt, aki kapásból, jobbal lőtt, a labda Szappanos kapus kezéről pattant be a hálóba (1-0).

A 65. percben egyenlített a Paks, egy szögletet követően a kapu felé csorgó labdára Hahn csapott le, megelőzte Demjén kapust, gólt végül a kilenc perccel korábban beállt Böde szerzett, aki egy méterről nem hibázott (1-1).

Lendületben maradtak a zöld-fehérek, ennek ellenére a legnagyobb helyzetet az élvonalba visszatérő rivális hagyta ki: Zsóri lövését Vas a gólvonalról vágta ki.

NB I, 1. forduló

MTK Budapest – Paksi FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion
v.: Farkas
MTK: Demjén – Hej, Bobál D., Antonov, Kádár – Kata, Thian Khaly, Bognár (Horváth A., 74.) – Zsóri (Stieber, 74.), Németh K. (Molnár R., 85.), Kovács M. (Végh, 91.)
Paks: Szappanos – Kinyik, Hegedűs, Kovács K. (Mezei, 56.), Osváth – Windecker, Papp (Bőle, 68.), Szabó B. (Haraszti, 68.), Vas – Könyves (Böde, 56.), Hahn (Balogh B., 76.)
gól: Németh K. (50.), illetve Böde (66.)
sárga lap: Kata (38.), Bobál D. (43.), Hej (75.), illetve Papp (2.), Bőle (69.), Vas (77.)

Olvasói sztorik