Magyar foci

„Nyilasi Tibor rám szólt, hogy szeretne továbbra is a pályán látni” – Böde újabb évet vállal Pakson

Paksifc.hu
Paksifc.hu

444 mérkőzést játszott eddig az NB I-ben Böde Dániel, és ez szám feljebb kúszhat a hétvégén kezdődő új idényben, mivel a paksiak ikonja hosszabbított a klubbal.

„Tulajdonképpen már a felkészülés elején eldöntöttem, folytatom, csak most jött el az a nap, hogy aláírtuk a szerződést. Imádok futballozni, így könnyű döntés volt, főleg, miután éppen jó időszakban megnéztem A nemzet aranyai című filmet, ami egy kiváló alkotás.

Beszéltem minden számomra fontos emberrel, a feleségemmel, a családommal, Karszt József technikai vezetőnkkel, Éger László barátommal, Bognár György vezetőedzőnkkel – és bizony senki sem tanácsolta, hogy most hagyjam abba. A nyári C licences képzésen pedig Nyilasi Tibor szólt rám, szeretne továbbra is a pályán látni

– idézte a 36 éves, 25-szörös magyar válogatott csatár nyilatkozatát a paksi honlap.

Böde a 444 bajnoki mérkőzésből – amivel a 12. helyen áll az örökranglistán – 244-et játszott a Paks mezében (54 gólt szerzett ezeken), és 200-at az FTC futballistájaként (89 gól).

Legnagyobb sikereit a Fradival aratta, amellyel két bajnokságot, három Magyar Kupát és két Ligakupát nyert, a 2015-2016-os idényben pedig 17 találatával ő söpörte be a gólkirályi címet.

Az előző idényben az ötödik helyen végzett Paks az új szezont az MTK otthonában kezdi, a két csapat péntek esti meccsével indul a 2023-2024-es bajnokság.

Olvasói sztorik