Magyar foci

„A magyar mag együtt maradt” – 12. légiósát szerződtette a DVTK a nyáron

Az elmúlt év sikercsapatának magyar magja együtt maradt, így bízik a sikeres rajtban Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. A sportvezető azt követően nyilatkozott, hogy a diósgyőri futballcsapat a holland utánpótlás-válogatott csatár, Elton Acolatse személyében immáron a 12. légióst szerződtette a nyáron.

„Olyan stabil csapatot építünk, amire a következő években tovább tudunk építkezni. Mindenekelőtt a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat. Ugyanakkor azt is tudjuk, a 12 csapatos a mezőny sűrűsége miatt biztosan lesznek olyan időszakok, amikor a dobogó közelségét, máskor a kiesés rémét hozzák majd velünk kapcsolatban szóba” – nyilatkozta Bajúsz Endre a klub hivatalos honlapján.

„Régóta dolgozunk a keret megerősítésén, és amikor matematikailag is biztossá vált, hogy a 2023-2024-es idényben az élvonalban játszunk, akkor felpörögtek az események. Elsősorban szerettük volna megtartani a sikeres csapat húzóembereit, ami egy kivétellel sikerült, Cseke Benjámin kölcsönszerződését nem tudtuk véglegesíteni.

A magyar mag együtt maradt, erre az erős alapra lehet építkezni. Hozzájuk igazoltuk az újakat, ám ne felejtsük, hogy szeptember 6-ig nyitva áll az átigazolási piac.

A csapat szerdán újabb játékost jelentett be, a holland utánpótlás-válogatott támadó, Elton Acolatse személyében, aki a nyáron már a 12. légiós, aki Diósgyőrbe szerződött.

Korábban Julien Célestine (Club León FC), Bozsidar Csorbadzsijszki (Widzew Lódz), Bright Osagie Edomwonyi, Rudi Pozeg Vancas (mindkettő FC Koper), Marin Jurina (al-Fajszali), Argirisz Kampecisz (Panathinaikosz), Vlagyiszlav Klimovics (Nea Szalamina), Artem Odincov (Kisvárda), Godfrey Bitok Stephen (Volga Uljanovszk), Álex Vallejo (Stal Mielec) és Karlo Sentic (Hajduk Split) írt alá.

Bajúsz szerint igyekeztek előnyben részesíteni a magyar labdarúgókat, de olyan igények merültek fel, hogy mindig akadt hasonló, reményeink szerint még jobb külföldi, akit szabadon igazolhatóként el tudta hozni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik