Magyar foci

A Honvédhoz tér haza a Slovan magyar válogatott focistája

Honvedfc.hu
Honvedfc.hu

A fiatalok mellé újabb rutinos játékost szerződtetett az NB II-be süllyedő Budapest Honvéd: a válogatott Holman Dávid a szlovák bajnok Slovantól érkezik.

„Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy ilyen nagy múltú, patinás egyesülethez igazolhattam. Már az első egyeztetések után éreztem, hogy különleges helyre érkeztem. Fontos szempont volt a klubváltásom kapcsán, hogy olyan közegben folytassam, ahol igazán labdarúgónak érzi magát az ember, Kispest erre talán a legideálisabb terep.

A fogadtatásom nagyon jó volt, Pinezits Máté szakvezetővel sokat beszélgettünk a futballfilozófiájáról és a terveiről, melyeket közel éreztem magamhoz. Most rajtam a sor, hogy bizonyítsak

– hangzott Holman első kispesti nyilatkozata.

A 30 éves játékos elárulta, feleségének, valamint apósának, a korábban a Honvédban játszó Hamar Istvánnak is nagy szerepe van abban, hogy végül a kispestiekhez került.

„Amikor megtudták, hogy nagy rá az esély, hogy itt folytassam a pályafutásomat, egy emberként erősítettek meg abban, hogy ez lenne a lehető legjobb döntés. Családias, befogadó közegről meséltek nekem, ahol megbecsülik azokat, akik tesznek a klubért”.

Az ötszörös magyar válogatott támadó középpályás itthon a Fradiban és a Debrecenben szerepelt, légiósként pedig a Slovan előtt Lengyelországban is kipróbálta magát, mert játszott a Lech Poznanban.

A Honvéd július 30-án a Csákvár otthonában kezdi az NB II-es idényt.

Olvasói sztorik