Magyar foci

Tavaly a Milant, idén az Union Berlint verte a ZTE

Ahogy egy éve az olasz AC Milant, úgy ezúttal a német Union Berlint is 3-2-re verte a Zalaegerszeg labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen.

A Zete Fieszta keretein belül megrendezett mérkőzésen Sajbán Máté már a 16. másodpercben megszerezte a vezetést, miután lecsapott egy eladott labdára, és a kapus mellett magabiztosan a hálóba gurított (1-0).

A folytatásban igyekeztek egyenlíteni a Bundesliga előző idényében negyedik németek, ezt ellenakciókkal próbálták kihasználni a hazaiak, de az első ivószünetig nem született újabb gól. A nagy meleg miatt némileg visszaesett az iram, Sajbán viszont ismét betalált: a 28. percben Szalay Szabolcs lövése Jakob Busk kapus lábáról éppen a Paksról igazolt csatár elé pattant, aki ismét magabiztosan lőtt a kapuba (2-0)

Egy perccel a szünet előtt Mikkel Kaufmann Sörensen szépített (2-1), de a második félidő elején visszaállt a kétgólos különbség, ugyanis Meshack Ubochioma elvette Busktól a labdát és a hálóba gurította (3-1).

Támadásban és védekezésben is látszott a szervezettség a ZTE játékán, de a cseréket követően visszaesett a hazaiak teljesítménye. Senkó Zsombor után a helyére beállt Gyurján Márton is kapott egy gólt, ugyanis a 89. percben az őrizetlenül hagyott Brenden Aaronson volt eredményes, beállítva a 3-2)-es végeredményt, írta tudósításában az MTI.

A berliniek magyar válogatott középpályása, Schäfer András sérülés miatt nem szerepelt a mérkőzésen. Az M4 Sporton elmondta, jól halad a felépülése, de semmit nem fog elsietni, és mindent megtesz a gyógyulásért.

Schäfer november óta harmadszor bajlódik ugyanazzal a sérüléssel: a jobb lába sajkacsontjában alakult ki újra fáradásos törés, ezért június 1-én ismét megműtötték.

Azt mondta, jelenleg felesleges lenne arra gondolnia, ki játszik a posztján, csak arra összpontosít, hogy meggyógyuljon, utána pedig az lesz a fontos, hogy visszakerüljön a csapatba.

A Fenerbahcéban játszó Szalai Attila átigazolásáról nem tud semmit, de véleménye szerint nagyon nagy dobás lenne, ha válogatottbeli csapattársa az Unionhoz szerződne.

A zalaiak jövő csütörtökön Steven Gerrard vezetőedző szaúdi csapatát, az al-Ettifaqot látják vendégül edzőmeccsen, a Konferencia Liga-selejtező második fordulójában július 27-én látogatnak a horvát NK Osijek otthonába, a hazai visszavágót pedig augusztus 3-án játsszák. A két meccs között, július 30-án, vasárnap a Kisvárdát fogadják az NB I új idényének első fordulójában.

Felkészülési mérkőzés

Zalaegerszeg –Union Berlin (német) 3-2 (2-1)
gól: Sajbán (1., 28.), Ubochioma (48.), illetve Kaufmann (45+1.), Aaronson (89.)

Olvasói sztorik