Magyar foci

Szappanos a Honvédról: Hat játékost nem lehet kirúgni az első csapattól szezon közben. Ha nem megy a szekér, más probléma lehet

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Távozott az NB II-be süllyedő Budapest Honvédtól az egyszeres válogatott kapus, Szappanos Péter, aki Pakson folytatja pályafutását.

„Nagyon szimpatikus ez a modell, amit a klub felépített, miszerint csak magyar játékossal képzelik el az NB I-es szereplésüket. Volt – idézőjelben – szerencsém abba is belekóstolni, hogy milyen az, amikor 12 nemzet fia-borja van az öltözőben.

Én azt tapasztaltam, nagyon nehéz így sikert kovácsolni ahhoz képest, amikor ugyanaz a közös nyelv, ahol nem csúszik el semmilyen információ

– magyarázta a mostani döntését az NB1.hu-nak Szappanos, egyben visszautalva a Honvédra is, ahol rengeteg volt a légiós.

A 32 éves kapus azt mondta, kispesti időszakának legkellemesebb hozadéka az volt, hogy ebből a csapatból került be a magyar válogatottba, ugyanakkor nagyon frusztráló volt számára a sikertelenség, amely oda vezetetett, hogy az őszt már a másodosztályban kezdi a Honvéd. Volt olyan időszak, amikor Szappanost és Zsótér Donátot kitették az első csapat keretéből, erről előbbi azt mondta, egy személy partizánakciója volt.

„A 26. kísérlet arra vonatkozóan, hátha egy újabb változtatással sikeresebbek tudunk lenni. Az ilyen döntések miatt nem sikerült bennmaradni az NB I-ben.

Hat játékost nem lehet kirúgni az első csapattól szezon közben. Ha nem megy a szekér, más probléma lehet. Az pedig, hogy a válogatott játékost, a klub csapatkapitányát teszik ki, felvet jó pár kérdést.

De ez már a múlt, miközben alakulhatott volna másképp is. Szerencsére én ebből csak még erősebben jöttem ki, mert a végén mégiscsak szükség volt rám, és visszavittek a csapatba, és hat fordulóban négy alkalommal a forduló válogatottjába kerültem ilyen-olyan portáloknál” – mondta a kapus.

Aki hozzátette, intenzív két évet töltött Kispesten, és hálás a szurkolóknak a rengeteg támogatásért, ugyanakkor a kiesés miatt nem tud egyértelműen jó szájízzel visszagondolni az előző klubnál töltött időszakra.

Bár most Pakson kötött ki, télen még a Fehérvár vitte volna, ám az az átigazolás meghiúsult.

„Jobban fel lett fújva az ügy, mint amennyire kellett volna. Az volt a probléma, hogy másfél hónapig húzódott egy transzfer, ami senkinek nem volt jó. Sem a két klubnak, sem a játékosnak. Mindenki sérült egy kicsit, de a játékos issza meg a legjobban a levét. (…)

Nem volt kellemes, hogy másfél hónapig elhúzódott a nagy semmiért ez az egész. Utána pedig ezzel indokolták, hogy miért kerültem ki a keretből

–  emlékezett vissza az esetre Szappanos, aki nagyon hálás Marco Rossinak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, aki akkor is tartotta benne a lelket, és jelezte, számít rá, amikor épp az NB III-as csapattal készült.

Olvasói sztorik