Magyar foci

Szalai Attilát vinné a Bundesliga meglepetéscsapata

Serhat Zafer / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Serhat Zafer / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Egy kulcsemberét már elveszítette a Fenerbahce labdarúgócsapata, amely lehet, egy másiktól is kénytelen lesz lemondani. Török lapértesülések szerint ugyanis a magyar válogatott védőért, Szalai Attiláért komoly ajánlattal bejelentkezett a német Union Berlin.

A Hürriyet azt írta, azok után, hogy a 18 éves támadó középpályás Arda Gülert 20 millió euróért megvásárolta a Real Madrid, Szalai Attila is távozhat a csapattól. A lap úgy tudja, az Union Berlin hivatalos tárgyalásokat kezdett a magyar védő átigazolásáról.

A Habertürk szerint Szalai örömmel fogadta az ajánlatot, de elégedett lehet a Fener is, mert az előző idény német meglepetéscsapata több mint 10 millió eurós ajánlatot tett.

Az Union Berlin a 2022-23-as idényben a 4. helyen zárt, így indulhat a Bajnokok Ligájában. A csapatban már szerepel egy magyar, a középpályás Schäfer András.

Szalai a ciprusi Apollon Limassoltól 2,2 millió euróért igazolt az isztambuli együtteshez 2020-21-es szezonban. A magyar válogatott 25 éves védője az elmúlt szezonban 52 tétmérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, 3 gólt szerzett és 2 gólpasszt adott.

Jelenlegi szerződése 2025-ig szól.

Olvasói sztorik