Magyar foci

Szerződést bontott a korábban a válogatott kispadjáig jutó támadójával a Diósgyőr

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az NB I-be visszajutó Diósgyőr a hivatalos honlapján közölte, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Szőke Adriánnal. A 25 éves támadó tavaly nyáron írt alá a csapathoz, 14 mérkőzésen jutott szóhoz a másodosztályban, ezeken két gólja és négy gólpassza volt. A szerb élvonalban szereplő Topolyához került kölcsönbe, ám ott négy mérkőzésen mindössze 21 percet töltött a pályán.

A zentai születésű Szőke megfordult a Köln utánpótlásában, valamint a holland Heracles csapatában is, az Eredivisiében 39 mérkőzésen játszott és volt egy gólja is, Marco Rossi pedig behívta a válogatott keretbe is, többször is kispadozott, ám pályára még nem lépett a nemzeti csapatban (az U21-ben van négy meccse). Tavaly, amikor aláírt a DVTK-hoz azt mondta, Hollandiában nem kapott rendszeres játéklehetőséget, azért tért haza a szerződése lejárta után.

A feljutó DVTK-nál komoly játékosmozgás zajlik, már tíz távozót jelentett be a klub, míg nyolcan érkeztek. Míg a távozók mind magyarok, addig az új igazolások közt van spanyol, szlovén, bolgár, ukrán, nigériai, horvát, bosnyák és francia játékos is.

A nyitóképen Szőke Adrián az U21-es válogatott mezében látható.

Olvasói sztorik