Magyar foci

Taps fogadta Szoboszlai Dominikot Budapesten

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Kedd délután 18 órától tartott sajtótájékoztatót az EM Sports, a vasárnap 70 millió euróért cserébe Lipcséből Liverpoolba igazoló Szoboszlai Dominikot képviselő ügynökség.

A szűk körű esemény fénypontjaként – alighanem az őszi válogatott meccsekig utoljára – a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya is megjelent édesapja, Szoboszlai Zsolt, és a cégvezető-menedzsere, Esterházy Mátyás társaságában. A szobába utolsóként belépő Szoboszlait taps fogadta, majd utána az újságírók szabadon kérdezhettek.

Szajki Bálint / 24.hu

Szoboszlai elmondta, az elmúlt 3-4 napja húzósra sikeredett. Többek között orvosi vizsgálaton, sajtónapon esett át, célként magának a csapatbakerülést határozta meg. A liverpooli orvosi és edzői stábtól személyre szabott programot kapott a július 11-i találkozóig, amit itthon végez majd el, utána Liverpoolba utazik, ahol az adminisztratív dolgok mellett a lakásválasztást is megejti. Felkészítették őt, de ő is felkészítette saját magát a kiemelt médiafigyelemre, ami itthonról és különösen a brit bulvármédiából is nagy nyomást helyez majd rá.

Esterházy elmondta, ha valaki akar Liverpool-Szoboszlai mezt venni, akkor a napokban tegye, mert a BL-győztes sportszergyártója kiemelt darabszámot küld a magyar boltokba, illetve kedd este 24 óráig az internetes vásárlás után a szállítási költség alól is mentesül a megrendelő. A mezek szóba ejtése kapcsán a 24.hu megkérdezte, Dominik szerződése tartalmaz-e a sztárjátékosokéhoz hasonló módon olyan kitételt, amely például százalékos részesedést biztosít a nevével ellátott és értékesített Nike-mezekből. Esterházy egy mondattal zárta rövidre a témát:

A szerződés részletei úgy a fizetés, mint az egyéb pontok tekintetében titkos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik