Magyar foci

„Az ő érdekük is, hogy máshol folytassák” – a száműzött játékosokról beszélt az Újpest edzője

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Az NB I-ben szereplő Újpest labdarúgócsapata nemrég bejelentette, hogy néhány játékos, nevezetesen Ognjen Mudrinski, Yohan Croizet, Luis Jakobi és Giuseppe Borello a felkészülést az új szezonra az NB III-as csapattal kezdi meg. A szezon előtt a vezetőedző, Nebojsa Vignjevic adott interjút a klubhonlapnak, ahol a száműzött játékosok helyzete is szóba került.

Az elmúlt hónapokban megfigyelhettem mindegyiküket, majd a stábbal összeültünk, elemeztünk, átbeszéltük a helyzetüket. Végül úgy döntöttünk, hogy nemcsak a klub, hanem az ő érdekük is, hogy máshol folytassák a pályafutásukat. Jelenleg úgy látom, hogy nem térnek vissza az első csapathoz

mondta Vignjevic.

A szezont ugyan a nyolcadik helyen fejezte be a csapat, a kiesés veszélye is fenyegette az Újpestet, ezért is érkezett vissza menet közben Vignjevic. Azt mondta az elvárásokkal kapcsolatban, hogy a várható érkezőkkel lesz majd minőségi előrelépés, illetve a maradóktól is azt várja, hogy változzanak, fejben is.

„Nyilván jó lenne valamelyik európai helyért harcolni, vagy legalábbis felvenni a versenyt azokkal, akik a dobogóért küzdenek, ez persze nem lesz könnyű, de mint mondtam, először fejben kell megváltoznunk. Az biztos, hogy ezekben a srácokban megvan ennek a lehetősége, tavaly év végén is volt, akitől talán nem is vártunk olyan jó teljesítményt, mint amit végül kihozott magából, elég csak Fernand Gourera gondolni. Ám kész volt változtatni, és így még jobbá vált, nekem pedig ez lesz az elsődleges célom, hogy mindenki készen álljon, és fejlődjön, ezáltal pedig jöhetnek az eredmények is” – mondta a vezetőedző.

Olvasói sztorik