Magyar foci

Tiszteletjegyes magyarok és 14 évnél fiatalabb szerbek mehetnek majd az Eb-selejtezőre

Elsa/Getty Images
Elsa/Getty Images

Csak részben lesz zárt kapus szeptember 7-én a Szerbia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés, adta hírül az MLSZ.

Sipos Jenő, a szövetség szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta, hogy bár az európai szövetség (UEFA) zárt kapus rendezést rendelt el a találkozóra, ugyanakkor az UEFA rendelkezései szerint a vendégcsapat részéről maximum 200 fő tiszteletjegyes, valamint 20 VIP-vendég a helyszínen tekintheti meg az összecsapást.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy az UEFA fegyelmi szabályzata szerint ezúttal a házigazda szerbeknek ugyanúgy lehetőségük lesz arra, hogy kísérettel meghívhassák és beengedhessék a 14 évnél fiatalabb gyermekeket az iskolákból és akadémiákból, mint ahogy azt az MLSZ tette tavaly a magyar-angol mérkőzésen a Nemzetek Ligájában.

A magyar válogatott jobb gólkülönbségével, kapott gól nélkül vezeti az Európa-bajnoki selejtezős csoportját a szintén hétpontos szerbek előtt. A találkozó azért lesz zárt kapus, mert márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak a Montenegró elleni 2-0-s siker alkalmával.

Olvasói sztorik