Magyar foci bajnokok ligája

Csercseszov: A Fradi célja a BL-csoportkör

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint a bajnokság megnyerése és a jó Magyar Kupa-szereplés mellett a Bajnokok Ligájában a csoportkörbe jutás a cél a zöld-fehér együttes számára.

Az FTC BL-selejtezős bemutatkozásra készülő csapata a hét végén pihen, hétfőtől viszont újabb ausztriai edzőtáborozás következik, benne két komoly barátságos mérkőzéssel – mondta az edző a moszkvai Szport Ekszpressznek Ausztriából adott nyilatkozatában. Hozzátette, a szlovén határ közelében csaknem egy hete dolgozik a kerettel, amely messze nem teljes, mivel nyolcan nemzeti válogatottjukban szerepelnek, hárman pedig sérültek.

„Arra számítunk, hogy a második edzőtáborra, amely július 4-ig tart, a válogatott játékosok közül legalább heten csatlakoznak hozzánk, és két sérültünk is visszatér a pályára. A felkészülés e szakaszában komoly edzőpartnerekkel játszunk, így tervbe van véve találkozó az azeri Qarabaggal és az osztrák Salzburggal” – tette hozzá.

Az FTC a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában – a keddi sorsolás értelmében – a feröeri KÍ Klaksvík ellen idegenben kezdi a párharcot július 11-én vagy 12-én, a hazai visszavágóra pedig a következő héten kerül sor. Bár az újságíró szerint a leggyengébb ellenfelet kapta az FTC, Csercseszov azt válaszolta erre, nem szabad innen közelíteni, ő a maga részéről tisztel minden ellenfelet és jelenleg még nincs elegendő információjuk a riválisról, azaz most majd rendesen feltérképezik a KÍ-t.

Csercseszov az interjúban leszögezte: az új szezonban az FTC célja a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutás.

„Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy ismét megnyerjük a magyar bajnokságot, és sikeresebbek legyünk a Magyar Kupában, mint az előző idényben. Ami az európai szereplést illeti, mindent megteszünk azért, hogy a BL-ben a selejtezősorozatot sikerrel vigyük végig, és bejussunk a csoportkörbe. Az előző szezonban az Európa-ligában játszottunk, ezúttal szeretnénk egyet előrelépni” – nyilatkozta a Ferencváros vezetőedzője.

Olvasói sztorik