Magyar foci

Marco Rossi: Nem vagyunk sztárok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint kötelező a győzelem a magyar labdarúgó-válogatottnak a litván csapat elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

„Világos, hogy a meccset meg kell nyerni. Magam is kötelezőnek tartom ahhoz, hogy a nemzeti együttes egyenes ágon kijusson a kontinensviadalra.

Ezt a találkozót attól függetlenül meg kell nyerni, hogy milyen stílusban játszik az ellenfél, de igyekszünk majd szépen is futballozni

– jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki szerint mindenkiben ég a vágy, hogy megvédjék a mundér becsületét a montenegrói döntetlent követően, amely – megfogalmazása alapján – részben jogos bírálatokat váltott ki.

A litván válogatottról szólva Rossi arról beszélt, hogy alaposan tanulmányozta azt a három mérkőzést, amelyet az új szövetségi kapitány, Edgaras Jankauskas irányításával játszott. Úgy vélte, a balti állam csapata bebizonyította, hogy hosszú időn keresztül képes szenvedni és állni a sarat.

Ellenük sem lesz egyszerű a meccs. Nem vagyunk sztárok, sok fiatallal dolgozunk, ezért ahhoz, hogy győzzünk, maximális erőbedobásra lesz szükség. Most is tiszteljük az ellenfelet, nem becsüljük le

– mondta az 58 éves szakember, aki elárulta, legalább három helyen tervez változtatást a podgoricai mérkőzéshez képest. Ezt nem a gyengébb teljesítménnyel indokolta, hanem a csapat frissítésével.

Rossi csapata 2023-ban még nem kapott gólt, ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, a jó védekezéshez elengedhetetlen a támadók megfelelő kiszolgálása, ez pedig hiányzott Montenegró ellen, így szombaton azért nem kapott gólt a válogatott, mert sikerült kijavítani a hibákat, illetve Dibusz Dénes remekül védett. Megjegyezte, mentálisan könnyebb rákészülni egy olyan mérkőzésre, amelyen nem elvárás, hogy a csapat uralja a meccset.

Olvasói sztorik