Magyar foci

Négy bajnoki cím után távozik a Fraditól a magyar válogatott játékos

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Vécsei Bálint három és fél év után elhagyja a Ferencváros labdarúgócsapatát. A 12-szeres magyar válogatott középpályás négy bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert az FTC futballistájaként. A játékos az M1-nek elmondta, januárban leültek a klub vezetőivel a hosszabbításról tárgyalni, ám nem született megállapodás, majd áprilisban egy rövid beszélgetés zajlott a felek között, végül pedig a szezon végén közölték vele, hogy nem fogják meghosszabbítani lejáró szerződését.

A 29 éves Vécsei minden sorozatot figyelembe véve összesen 102 mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, amelynek színeiben hat gólt szerzett és volt két gólpassza.

A legutóbbi szezonban összesen 35 meccsen játszott, az Európa Liga csoportmérkőzésein, majd a nyolcaddöntő mindkét felvonásán szerepelt.

Vécsei a svájci Luganótól tért haza Magyarországra 2020 januárjában. Az nb1.hu szerint az élvonalba feljutott DVTK, valamint svájci klubok is figyelték a tavasszal. A játékos az M1-nek annyit mondott: vannak, és vélhetően lesznek is még érdeklődi az átigazolási szezon előrehaladtával.

Belevágnék egy külföldi kalandba, ha lesz lehetőség rá

– nyilatkozta a jövőjével kapcsolatban Vécsei Bálint-.

Olvasói sztorik