Magyar foci

A Fradi védője előkelő társaságba került az UEFA-statisztikában

Milyen érdekes, hogy micsoda óriási különbség van a Mmaee-testvérek megítélése között. A két ferencvárosi labdarúgó bár nemzetük 2021-es világbajnoki keretébe nem került be, mégis egyaránt marokkói válogatott. A csatár Ryan, 25 éves és 12-szeres, míg az idősebb, 26 éves, belső védő Samy 10-szeres.

Ugyan nem egy időben, de egy évben, 2021-ben szerezte meg mindkét labdarúgót a Ferencváros, és az elmúlt két évben furcsa módon merőben más utat jártak be az Üllői úton – már ami a megítélésüket illeti.

Ryan Mmaeére éppen minap akadt ki a Fradi korábbi labdarúgója, Bánki József. Az 1980-1990. között 163 alkalommal Fradi-mezben játszó középpályás úgy fogalmazott, „Ryan Mmaeét a kutya sem ismerte korábban“, mert lényegében a Fradi tette nemzetközi téren is simert labdarúgóvá.

Ryannal ellentétben a bátyót, Samyt szeretik a zöld-fehér szurkolók. Van is rá ok, mert öccsénél sokkal kiegyensúlyozottabb a teljesítménye, és az arca sem akkora. Ráadásul olyan statisztikát tud felmutatni, ami valóban nemzetközi szintű.

Az UEFA twitter oldalán tette közzé az Európa Liga egyes statisztikai listáját, ahol Samy Mmaee a legtöbbet tisztázók, vagy a kaput a vészhelyzettől felszabadítók listájában az előkelő 4. helyen végzett.

Olvasói sztorik