Magyar foci

Nem sokat tud a magyar labdarúgásról a Diósgyőr új légiósa

Bolgár válogatott középső védőt igazolt a Diósgyőr élvonalba feljutott csapata: a 27 éves Bozsidar Csorbadzsijszki legutóbb a lengyel Widzew Lódz színeiben futballozott.

„Egy ambiciózus klub képét vázolták fel előttem, és azért érkeztem, hogy a rutinommal segítsek a DVTK-nak stabil helyet kiharcolni az élvonalban. Egy labdarúgó számára minden klubváltás rejt magában némi kockázatot, de bízom benne, hogy jó döntést hoztam a karrierem szempontjából” – idézte a játékost a klub hivatalos honlapja.

„Szeretném élvezni a játékot. Személyesen csak most találkoztam Kuznyecov Szergej vezetőedzővel, de korábban már egyeztettünk, és akkor elmondta, hogy a következő bajnokságban is játszó csapatot szeretne, amelyik birtokolja a labdát, és támad” – tette hozzá.

Elmondta, nem sokat tud a magyar labdarúgásról, de úgy hallotta, a magyar és a lengyel bajnokság a kiszámíthatatlanság tekintetében hasonlít egymásra.

„Szeretnék minél hamarabb beilleszkedni a csapatba. Egy év alatt megtanultam lengyelül, ugyanezt a magyar nyelvvel kapcsolatban nem tudom megígérni, mert már most látom, hogy az milyen nehéz.

A legszükségesebb szavakat viszont muszáj tudni, hogy irányítani tudjam a társakat, illetve megértsem, ha hozzám szólnak a pályán.

Csorbadzsijszki a CSZKA Szófiában nevelkedett, 2019 őszén a román FCSB-ben játszott kölcsönben, 2020 óta pedig Lengyelországban szerepel. Két idényen keresztül a Stal Mielec csapatában játszott, legutóbb pedig a Widzew Lódz játékosa volt – igaz, a legutóbbi szezonban mindössze 11 bajnokin jutott szóhoz, mindössze ötször a kezdőcsapat tagjaként.

A bolgár válogatottban 2016 őszén mutatkozott be, ahol összesen 11 alkalommal lépett pályára, legutóbb egy éve játszott a Nemzetek Ligájában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik