Magyar foci

Szerb válogatott csatárt igazolt a Fradi

fradi.hu
fradi.hu

Zöld-fehérben folytatja pályafutását az olasz Atalanta és a francia Toulouse egykori játékosa, az egyszeres szerb válogatott támadó, Alekszandar Pesics – adta hírül a Fradi honlapja.

Pesics 1992-ben született Nisben és a Partizan Beográdban kezdett el futballozni, és végigjárta a szerb korosztályos válogatottakat. Hamar 2008-ban külföldre, Görögországba szerződött, ahol két évig az OFI Krétát erősítette, majd 2011-ben a moldovai Sheriff Tiraspolhoz igazolt. A következő szezontól már ismét hazájában, a Jagodinában játszott, mielőtt a francia élvonalbeli Toulouse-hoz csatlakozott. A Ligue 1-ben 57 mérkőzésen nyolc gólt szerzett és hét asszisztot jegyzett. A francia csapat ezt követően fél évre kölcsönadta az Atalantának, így Pesics a Serie A-ban is bemutatkozhatott. Pesics megfordult még az Al-Ittihadnál, az FC Szöulnál (kölcsön), a
Maccabi Tel Avivnál és a Fatih Karagümrüknél is.

A csatár 2016-ban pedig az A-válogatottban is pályára lépett, egy Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen. A mértékadó Transfermarkt szakportál 2,8 millió euróra becsüli a támadó értékét, ezzel Dibusz Dénessel együtt az OTP Bank Liga 3. legértékesebb játékosa.

Olvasói sztorik