Magyar foci

Három évig a Fradiban légióskodott a Haladás új edzője

A várakozásoknak megfelelően szerb Aleksandar Jovic lett a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás vezetőedzője. A vasi klub honlapjának hétfői híradása szerint Jovic már ezen a héten megtartja az első edzést. A szerződése két évre szól.

„Nagyon örülök, hogy edzőként térhettem vissza Magyarországra, hiszen korábban játékosként már megismerhettem az országot” – mondta a klub hivatalos honlapján Jovic, aki 2001-től három idényen keresztül erősítette a Ferencvárost.

A fővárosiaknál 56 mérkőzésen 13 gólt szerzett, a bajnokságot egyszer, a Magyar Kupát kétszer nyerte meg, majd 32 évesen visszavonult.

„Nagy kihívás és egyben kitüntetés is, hogy a szombathelyi futballért dolgozhatok. Tudom, hogy egy nagy múltú klubhoz érkezem és minden erőmmel azon dolgozok, hogy előrelépjen az együttes. A kezdeményező támadófutballban hiszek és ezt a játékstílust szeretném megvalósítani Szombathelyen is. A csapatot ismerem, az eddigi mérkőzéseket felvételről megnéztem. Egy rövid időre biztosan szükségem lesz ahhoz, hogy kialakítsam azt a keretet, amellyel ezt a játékstílust érvényesíteni tudjuk.

Szombathelyen a szurkolók megtapasztalhatták azt az élményt, amikor magasabb szinten játszott a csapat, azt szeretnénk, ha azt a hangulatot tudnánk visszahozni a lelátóra a következő időszakban.

Korábban futballozott Görögországban, Németországban és Izraelben is. Edzőként megfordult a szerb Cukaricki és az FK Sindjelic Beograd, a ciprusi AE Larissza és a szlovén ND Gorica kispadján, majd hazája U19-es, később U16-os válogatottjának trénere lett.

A Haladás a legutóbbi szezonban a kilencedik helyen végzett a másodosztályban, de a szlovák Michal Hipp május végén távozott a vezetőedzői posztról.

Olvasói sztorik