Magyar foci

„Kérdezzük meg a fideszes politikusunkat, hány vállalkozót küldtek ide, hogy neked Dorogon kell focit csinálni?” – feszült a hangulat az NB II-ből kiesett nagy múltú klubnál

Grantv.hu
Grantv.hu

„Az, aki a magyar labdarúgásban szponzorként ott van egy csapat mögött, annak mondják, hogy ezt a csapatot támogatnod kell. A tulajdonosnak mondják azt, hogy ajánlott lenne fenntartanod a csapatot ebben a városban. Én úgy gondolom, mondja valaki, hogy ezt neked kell csinálni. És megcsinálják. Kérdezzük meg a fideszes politikusunkat, meg kéne tudni, hogy hány vállalkozót küldtek ide, hogy neked Dorogon kell focit csinálni?

A legsutyerákabb NB II-es csapat milliárdokat kapott stadionra, mi 680 milliót kaptunk, nagy nehezen valahonnan összekukázták. Csak azért, hogy fogja be a pofáját a Dorog, kapott ő is valamit. Ez az, amit mondok önnek, elfogy a levegő a Dorog körül, mert senki nem akarja a dorogi futballt feljebb emelni

– a fenti monológ Mayer László, a Dorog elnökének szájából hangzott el azon a lakossági fórumon, amelyen a város csapatának a jövője volt a téma.

A dolog előzménye, hogy a klubot 2011-ben felkaroló Mayer nemrég bejelentette, hogy a továbbiakban nem kívánja finanszírozni a felnőttcsapatot, amely kiesett a másodosztályból. Az NB II-ben a klub költségvetése Mayer szerint 380 millió forint volt, ebből 180 milliót az MLSZ biztosított. Az elnök panaszkodott amiatt, hogy a télen két csatárt szeretett volna megszerezni a klub, de a többi csapat rendre lepattintotta őket, és végül nem lett az igazolásokból semmi.

„Jöhettek volna, de akkor abba a helyzetbe kerülünk, hogy vannak 1,5-2 milliós játékosok, akik nem biztos, hogy érnek másfél milliót. És akkor feszültséget okozott volna, hogy van itt olyan játékosunk, aki csak 500 ezret keres. Holott a dorogi csapatnak mindig az volt az erőssége, hogy egy összetartó közösség volt az öltözőben. És a pénzről tudjuk, hogy megrontja ezt a közösséget” – tette hozzá Mayer.

Tittmann János polgármester a lakossági fórumon azt mondta, az önkormányzat kész megvásárolni Mayer László 50 százlékos tulajdonrészét a Dorogi Futball Kft-ben, és dolgoznak azon, hogy az NB III-ban való induláshoz biztosítsák a szakmai hátteret. Tittmann azt is kifejtette, hogy az NB III-nál magasabb osztályt az önkormányzat nem képes finanszírozni, akkor sem, ha esetleg a csapat kivívná a feljutást.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

A kiemelt képen Mayer László (balra) és Sitku Illés, a Dorog sportigazgatója látható.

Olvasói sztorik