Magyar foci

Orosz Pál: Ha azt mondanám, hogy megint az EL-csoportkörbe szeretnénk bekerülni, az nem lenne a Ferencvároshoz méltó gondolkodás

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A bajnok Ferencváros labdarúgócsapatánál az a cél, hogy a következő szezonban az együttes megszerezze sorozatban hatodik bajnoki címét, amire még nem volt példa a klub történetében, emellett bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy a 34. magyar bajnoki cím vasárnap esti, MVM Dome-ban rendezett ünnepségének mottója miért volt „több mint 34”.

„Azért több mint 34, mert nagyon régen volt olyan, hogy egymás után öt bajnoki címet nyerjen a Ferencváros, 110 éve utoljára.

Olyan meg még soha nem volt, hogy hatot nyerjünk egymás után, úgyhogy most ez a cél

–nyilatkozott Orosz Pál.

A vezérigazgató a csapat szezonjáról elmondta, hogy nagyon erős volt az együttes őszi teljesítménye, a tavaszi viszont gyengébben sikerült, aminek egyik oka szerinte a gárdát egy időben sújtó, „párját ritkító sérüléshullám”. Ugyanakkor megjegyezte, nagycsapatokkal is előfordult már, hogy kicsit kiengedtek, amikor a bajnoki diadal már biztos volt.

Dicsérte az újoncként ezüstérmes Kecskemétet, mely szerinte remek teljesítményt nyújtott és nagyon kemény ellenfélnek bizonyult.

Orosz Pál elárulta, hogy a felkészülést nagyjából két hét múlva megkezdi a csapat, így nagyon hosszú pihenőjük nem lesz a játékosoknak. Elárulta, hogy lesznek erősítések a csapatnál, sőt, már vannak olyan futballisták, akikkel szerződést is kötöttek, de a megállapodások bejelentésének „lesz egy kommunikációs rendje a klub hivatalos médiafelületein”.

A Ferencvárosban az utóbbi időben több magyar fiatal is lehetőséget kapott – köztük a rendkívül eredményesen szereplő, öt bajnoki gólt szerző Lisztes Krisztián –, és Orosz Pál szerint fontos, hogy fiatal hazai futballistákat építsenek be az együttesbe. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a klubnak nagyon komoly célkitűzései vannak, egyértelműen a Bajnokok Ligája csoportkörébe szeretnének jutni, ehhez pedig olyan labdarúgókra van szükségük, akik ebben segítik majd az együttest, „ha magyarok, magyarok, ha külföldiek, akkor külföldiek”.

Az idei évben Európa Liga csoportkört játszottunk és az Európa Liga legjobb 16 csapata között voltunk. Ha azt mondanám, hogy megint az Európa Liga csoportkörébe szeretnénk bekerülni, akkor az nem lenne a Ferencvároshoz méltó gondolkodás.

Úgy kell gondolkodnunk, hogy egyet lépjünk előre. Az előrelépés az lenne, ha bekerülnénk a BL-csoportkörbe” – mondta Orosz Pál, hozzátéve, hogy persze nem lenne tragédia, ha esetleg újra az El főtábláján szerepelnének.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik