Magyar foci

Cserejátékosa góljával lett ezüstérmes az NB I csodacsapata

M4Sport
M4Sport

A Kecskemét győzelemmel zárta az NB I-es szezont, Szabó István csapata otthon győzte le 1-0-ra a Kisvárdát.

Mindez azt is jelenti, hogy az idényben minden várakozást felülmúló csapata ezüstéremmel zárt.

A győztes gólt a 20 éves középpályás, Katona Bálint szerezte, amikor a 68. percben egy visszagurított labdát lőtt jobbal a hálóba. Katona percekkel korábban állt be csereként.

A Kecskemétnek ez a mostani volt a 15. győzelme, mellett 12-szer játszott döntetlent és hatszor kapott ki – utóbbi a legkevesebb az egész mezőnyben, még a bajnok Ferencváros is hétszer hagyta el vesztesen a pályát. A KTE két éve még az NB III-ban futballozott, és azért lett NB II-es, mert az Iváncsa nem vállalta a másodosztályt. Tavaly újabb feljutás következett, ezúttal pedig egy szenzációs ezüst az élvonalban, ami a klub történetének legjobb eredménye.

A Kisvárda, amely már különösebb tét nélkül lépett pályára, a hatodik helyen ragadt, legrosszabb esetben is a hetedik lesz, ha az Újpest nyerne a dobogóért és az európai kupaindulásért hajtó Debrecent. A menet közben az Újpesttől menesztett, majd napokkal később Kisvárdára szerződő Milos Krusciccsal 9 bajnokiból csak kettőt nyert meg a Kisvárda négy döntetlen és három vereség mellett.

NB I, 33. forduló

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Kecskemét, 4457 néző, v: Pintér Cs.

 

Kecskemét: Varga B. – Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) – Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke – Banó-Szabó, Tóth B.

Kisvárda: Petkovic – Jovicic, Kovacic, Széles – Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic – Makowski (Ilievski, 78.) – Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)

gólszerző: Katona B. (67.)

sárga lap: Szalai G. (56.), Tóth B. (91.), illetve Melnyik (10.), Lucas (20.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik