Magyar foci

A Ferencváros üdvöskéje U21-es meghívóval vigasztalódhat

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Három újonc, köztük Lisztes Krisztián is meghívót kapott az U21-es labdarúgó-válogatott keretébe, mely júniusban két felkészülési mérkőzést vív, előbb Szlovákia, majd Izland ellen.

A Ferencváros 18 éves futballistája tavasszal nyolc mérkőzésen öt gólt és egy gólpasszt jegyzett az NB I-ben, így sokan már a kezdőbe követelték. A közvélemény annyira felkapta a támadót, hogy Marco Rossi külön kitért rá legutóbbi kerethirdetéskor, miért nem kapott meghívót a felnőtt válogatottba Lisztes. Ha az A válogatottba nem is került be, az U21-es válogatott kapitánya, Gera Zoltán már számít rá.

Komoly versenyhelyzet alakult ki a csapatban, elsősorban a támadó pozíciókban rendelkezünk bőséges választási lehetőséggel, bízom benne, hogy mindenki rendelkezésre áll majd a szlovákok és az izlandiak elleni meccseken. Két nehéz ellenfél vár ránk az utolsó két felkészülési mérkőzésen, amelyek fontos tapasztalatokkal szolgálhatnak az őszi Eb-selejtezők előtt

– mondta az MLSZ honlapján Gera.

Lisztes mellett a siófoki Horváth Milán és a paksi Vas Gábor is először juthat szóhoz a csapatban. Az U21-es válogatottat június 15-én Szlovákia látja vendégül Nagyszombaton, majd 19-én az izlandiakkal néz szembe a Bozsik Arénában. Ez lesz az utolsó két felkészülési mérkőzés az Európa-bajnoki selejtezők előtt.

Kapcsolódó
Az NB I csodacsapatából is hívott be játékost Marco Rossi – itt a keret az Eb-selejtezőkre
A kapitány megnevezte azokat a játékosokat, akikre számít Montenegró és Litvánia ellen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik