Magyar foci

„Apukám a hírre ébredt, anyukám sírt örömében”

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI
Szalai Gábor, a Kecskemét védője személyében egy újoncot is meghívást kapott a magyar válogatott a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő keretébe. A játékos azt mondta, még nem fogta fel teljesen a történteket.

„Nem fogtam még fel, nagyon friss az élmény, teljesen még biztosan nem tudatosult bennem. Szabó István elsők közt hívott fel, természetesen a családommal is azonnal beszéltem. Apukám még aludt a munkából hazaérve, erre a hírre ébredt, anyukám is sírt örömében” – nyilatkozta a klub honlapján.

Szerinte több olyan játékos is van a csapatban, aki kitűnő teljesítményt nyújtott és szintén megérdemelte volna, hogy meghívót kapjon.

„Ez egy hatalmas fejlődési lehetőség és lépcsőfok számomra, hiszen Szalai Attilától és Willi Orbántól rengeteget tanulhatok. A Puskás Arénában eddig csak szurkolóként jártam, Eb-meccsen is voltam kint. A lelátón is hidegrázós volt az élmény, természetesen mindent meg fogok tenni, hogy meccskeretbe kerüljek, az pedig álomszerű lenne, ha pályára is tudnék lépni.

Marco Rossival várom a közös munkát, szeretnék annyi tudást magamba szívni, amennyit csak lehet.

A G csoportban szereplő magyar válogatott márciusban a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, június 17-én Montenegró otthonában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Demjén Patrik (Zalaegerszegi TE), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe FK), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások: Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Ferenczi János (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (Panathinaikosz), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Styles Callum (Millwall FC)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kalmár Zsolt (DAC), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Varga Barnabás (Paksi FC)

Kapcsolódó
Marco Rossi: Nem elég négy-öt jó meccs a Fradiban ahhoz, hogy behívjak valakit
A szövetségi kapitány arra válaszolta ezt, hogy Lisztes Krisztián neve miért nem szerepel a névsorban.
Olvasói sztorik