Magyar foci

„Az NB I presztízse ugrásszerűen nőtt az elmúlt években”

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

Még mindig nem dőlt el, hol folytatja pályafutását Varga Barnabás, a Paksi FC csatára.

A 28 éves futballista ügynöke, Paunoch Péter az M1 aktuális csatornának adott interjúban elmondta, jól állnak az ajánlatok tekintetében, mivel több mint tíz klub küldött már megfigyelőt a Paks meccseire. Az NB I góllövőlistáját 26 találattal vezető Vargának azonban körültekintően kell választania.

„Egyrészt nem minden bajnokságból lehet bekerülni a magyar válogatottba, ami lényeges egy játékos piaci pozíciója szempontjából, ráadásul ha rendszeresen játszik és gólt is lő a nemzeti csapatban, akkor a legjobb ajánlatok közül válogathat. Természetesen

az sem ördögtől való, ha az anyagi kérdéseket vesszük figyelembe, hiszen egy 28 éves futballistáról beszélünk, akinek már gondolnia kell a jövőjére, de a szakmai szempontokat nem írhatja felül a pénz

– nyilatkozta a menedzser.

Paunoch elmondta, napi kapcsolatban vannak a Paks csatárával, aki teljes mértékben tisztában van a lehetőségeivel, a döntést pedig ő hozza majd meg. Arra is lehet esély, hogy Varga egy európai kupasorozatban is érdekelt külföldi együttesben folytassa, de számukra lényeges szempont, hogy a klub konkrétan őt akarja, nem csak egy csatárt.

A menedzser szerint az sem kizárt, hogy a támadó Magyarországon belül igazol át, mert elmondása szerint az NB I presztízse ugrásszerűen nőtt az elmúlt években, ezért jönnek ide szívesen a külföldi futballisták is.

Paunoch hangsúlyozta, Varga Barnabás négy-öt éve még az osztrák másod- és harmadosztályban játszott, azóta viszont bemutatkozott a magyar válogatottban és már gólkirály tekinthető az OTP Bank Ligában. Azzal, hogy a Paksban folytatta a pályafutását, a menedzser szerint a legjobb döntést hozták.

Paunoch a szintén általa menedzselt Holman Dáviddal kapcsolatban elárulta, hogy az ötszörös válogatott játékos szerződése lejár a Slovan Bratislavánál, és nem is kívánnak hosszabbítani, ami közös döntés.

Kapcsolódó
Varga Barnabás útja a szőlőszedéstől a garázskapu-szerelésen át Marco Rossi válogatottjáig
A magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőre készülő újoncának karriertörténete iskolapélda arra, hogy ha mélyen is vagy, ha veszni is látszik az álmod, mindig lehet visszaút. Interjú.
Olvasói sztorik