Magyar foci

Két kulcsemberét is elveszítette, mégis nyert a Debrecen a Fradi vendégeként

A Debrecen 3-1-re győzött a már bajnok Ferencváros vendégeként az NB I utolsó előtti fordulójának szombati játéknapján, ezzel a harmadik helyre lépett előre. A DVSC legutóbb 2012 márciusában, két góllal viszont most először nyert az FTC otthonában. A fővárosiak a mostani szezonban először kaptak három gólt egy hazai bajnoki mérkőzésen.

A 16. percben Megyeri Balázs könnyelmű kirúgása után Ryan Mmaee került nagy helyzetbe, de a vendégek kapusa egy nagy védéssel javította hibáját. A 42. percben több mint 400 perc után kapott gólt a DVSC, ugyanis Pászka Lóránd cselezgetett az ellenfél tizenhatosának jobb oldalán, majd 14 méterről, éles szögből a kapu jobb felső sarkába tekert (1-0).

Ekkor már Marko Milosevic állt a hajdúságiak kapujában, Megyeri ugyanis a harmincadik perc után – bal lábának zsibbadása miatt – cserét kért.

A gól után Zachariassen öt méterről a keresztléc fölé bombázott, majd a szünet előtt Marquinhos találatát les miatt nem adták meg.

Az első félidőben a labdabirtoklás aránya és a kapura lövések száma is egyértelmű ferencvárosi fölényt mutatott. Ez a második felvonásban sem változott, de egy könnyelmű hazai labdavesztés és két szép csel után Dorian Babunszki kiegyenlített (1-1).

Ezzel lendületbe jött és támadásban maradt csapata, amely négy perccel később a vezetést is megszerezte: a vetődő Dibusz Dénes éppen Botka Endre lábára ütötte a labdát, ami Babunszki elé pattant, ő pedig a hálóba továbbította (2-1).

A gólöröm újabb sérülést hozott, az ünneplő Dzsudzsák Balázs olyan szerencsétlenül esett el, hogy súlyosnak tűnő kézsérülést szenvedett, őt is hordágyon vitték az öltözőbe.

A 74. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Bódi Ádám magabiztosan értékesített (3-1). A 93. percben Zachariassen a kapufára fejelt, így az FTC kétgólos vereséggel köszönt el saját közönségétől, írta tudósításában az MTI.

NB I, 32. forduló

Ferencvárosi TC – Debreceni VSC 1-3 (1-0)
Groupama Aréna, 15 879 néző
v.: Erdős
Ferencváros: Dibusz – Pászka (Kaján, 83.), Botka, Knoester – Traoré, Zachariassen, Gojak (Mercier, 83.), Marquinhos (Tóth A., 83.), Owusu – R. Mmaee, Lisztes (Sagal, 68.)
Debrecen: Megyeri (Milosevic, 34.) – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Manrique, Kiziridisz (Varga K., a szünetben) – Szécsi (Bódi, 61.), Dzsudzsák (Ojediran, 70.), Loncar (Romancsuk, a szünetben) – Do. Babunszki
gól: Pászka (42.), illetve Babunszki (63., 67.), Bódi (75., 11-esből)

 

A vasárnapi program:
14.10: Budapest Honvéd – Mezőkövesd
17.30: Újpest – Kecskemét

 

A bajnokság állása:
1. Ferencváros 63 pont – már bajnok
2. Kecskemét 54
3. Debrecen 51
4. Puskás Akadémia 50
5. Paks 48
6. Kisvárda 43
7. ZTE 38
8. Újpest 38
9. Mezőkövesd 36
10. Fehérvár 34
11. Budapest Honvéd 33
12. Vasas 25 – már kiesett

Kapcsolódó
Hordágyon vitték le Megyerit, majd Dzsudzsákot a Fradi elleni bajnokin
Megyeri Balázs a hírek szerint rosszul lett, a bal lábában érzett zsibbadást. Dzsudzsák sérülése elképesztő…
Olvasói sztorik