Magyar foci

Elverte a ZTE-t, menekül a kiesés elől a Fehérvár

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A bennmaradásért küzdő Fehérvár 3-0-ra nyert szombaton a vendég Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I 32. fordulójában.

Bár a mérkőzés előtt Boér Gábor, a ZTE edzője azt mondta, annak ellenére, hogy a csapat már biztos bennmaradó és még a Magyar Kupát is megnyerte, a játékosai ugyanolyan motiváltak és éhesek maradtak a sikerre, nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak Székesfehérváron.

Ott, ahol a hazai csapat az életéért lépett pályára, hiszen mindenki tisztában volt azzal, hogy egy vereség, és a Honvéd esetleges holnapi, Mezőkövesd elleni sikere a kiesést jelentené.

Bár volt némi mizéria az ingyenessé tett bejutást illetően, azért összejött 6000 szurkoló, és a 3. percben már egymás nyakába is borulhattak a drukkerek: a Schön által kiharcolt büntetőt ugyanis Kodro a balra vetődő kapussal ellentétes jobb sarokba vágta (1-0).

A 31. percben Csongvai fejesét még kitolta a léc alól Demjén kapus, a 40. percben azonban tehetetlen volt a ziccerben kiugró Kastratival szemben (2-0).

Boér három cserével is próbálkozott, egyszer a félidő hajrájában váltott, kettő játékost pedig a szünetben küldött pályára, ám gólt ismét a Fehérvár szerzett. Az 50. percben egy gyors kontra végén Dárdai jobbról adott középre, Kodro pedig előre vetődve, 7 méterről nem hibázott (3-0).

A Fehérvár március 18-a után, hét nyeretlen bajnokit követően győzött ismét és nagy lépést tett a bennmaradás felé, de egyelőre még mindig nincsen a saját kezében a sorsa, ehhez kellene a Honvéd botlása is.

A jövő heti, utolsó fordulóban a Fehérvár a más kiesett Vasas, a Honvéd a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.

NB I, 32. forduló

MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0)
MOL Aréna Sóstó, 6237 néző
v.: Pintér Cs.
Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Makarenko (Alef, 79.) – Kastrati II, Dárdai (Christensen, 79.), Schön (Houri, 69.) – Kodro (Katona M., 73.)
Zalaegerszeg: Demjén – Huszti, Csóka, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Mocsi, Bedi (Ubochioma, a szünetben) – Kovács B., Szendrei N. (Papp Cs., 72.), Szalay – Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben)
gól: Kodro (3., 11-esből, 49.), Kastrati II (39.)
sárga lap: Kovács B. (17.), Kálnoki-Kis (30.), Szalay (42.), Huszti (76.), Mim (78.)

Olvasói sztorik